Menu

Santorini

Santorini, een beroemd Cycladen-eiland, verschilt van de rest van de archipel doordat het is ontstaan door de werking van een vandaag de dag rustende vulkaan. Vooral het landschap aan de westkant van het eiland is erg imposant met de enorme, uit het water rijzende, steile klippen waarvan de toppen worden gesierd door helderwitte huisjes. Deze steile kust in het westen loopt uit op eindeloze kiezel- of zandstranden aan de oostkant van het eiland. Door de vulkanische oorsprong van Santorini zijn de zandstranden meestal zwart van kleur.

Bezienswaardigheden in Santorini

  • Akrotiri
  • Agora Imerovigli, hoogstgelegen dorp met uitzicht op de vulkaan.
  • Pyrgos, bergdorp met mooie koepelkerkjes Ammoudi haventje waar boten worden gebouwd.
  • Palaia Kameni (eiland), hier kunt u een lekker warm modderbad nemen in de bronnen.
  • Anafi (eiland), heeft mooie stranden en oude opgravingen.
  • Fira, mooi en beroemd dorp met witte kerken, blauwe koepels en musea.

griekenland-santorini-dorpje-straatje   griekenland-santorini-eiland-blauw gebouw-uitzicht   griekenland-santorini-molentje-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Santorini

De beste reistijd voor Santorini, Griekenland, is van mei t/m juni voor actieve vakanties. In juli en augustus is het er warm, maar in september is het ook nog een prima tijd om te gaan.

Algemene informatie over Santorini

Valuta
De valuta in Santorini, Griekenland, is de Euro.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar het eiland Santorini leggen aan (anker) in Thira – havenstad aan de westkust. De cruisehaven is een tenderhaven (heeft geen passagiersterminal). Cruiseschepen gaan voor anker in de caldera en hun passagiers worden via lokale tenderboten (skunas genaamd) aan wal gebracht naar de oude haven van Fira (Skala). Cruiseschepen doen gewoonlijk om 8 uur ‘s ochtends aan op het eiland Santorini en vertrekken om 18 uur.

Griekenland-santorini-haven-map.gif   Griekenland-santorini-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Een aanrader is om met zonsopgang of ondergang door de stad te lopen en de geweldige uitzichten te bekijken. Santorini zal u een topdag bezorgen tijdens de cruisevakantie!Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan