Menu

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van Mallorca en telt 400.000 inwoners. Palma staat bekend om zijn imposante kathedraal, de leuke winkelstraten, sfeervolle pleinen en de grote jachthaven. De stad kent vele mooie bezienswaardigheden, musea en indrukwekkende kunstgaleries.

Bezienswaardigheden in Palma de Mallorca

  • Kathedraal La Seu
  • Almudaina paleis
  • Castell de Bellver
  • Parc de la Mar
  • Banys Arabs ( Arabische baden)
  • Aquarium

Spanje-palma-de-mallorca-kathedraal   Spanje-palma-de-mallorca-zee-strand   Spanje-palma-de-mallorca-haven-boten

Beste tijd voor een cruise naar Palma de Mallorca

De beste reistijd voor Mallorca zijn de maanden april tot september. Dit zijn de warmste maanden op het eiland.

Algemene informatie over Palma de Mallorca

Valuta
De valuta in Spanje is de Euro.

Haveninformatie
De grootste haven van de Balearen, Palma de Mallorca, ligt midden in de stad, recht tegenover de straten van de oude stad. Port Plama is van de ene kant met de andere verbonden door een esplanade (strandboulevard) en omvat vier zones: Ribera (kustlijndok), commerciële havens, recreatiedokken en Dique del Oeste (westdok). De cruisehaventerminals van Palma de Mallorca zijn Estacion Maritima 1,2,3,4 en 5.

De eerste vier (Estacion Maritima 1,2,3 en 4) cruiseterminals zijn voor het cruiseschip aangemeerd aan de kades Paraires en Poniente en zijn met elkaar verbonden door een netwerk van overdekte trottoirs. Ze hebben functies zoals een snackbar, cafetaria, kantoor, toiletten, postkantoor, politiebureau en telefoonkiosken. Ze bevinden zich ten zuidwesten van het centrum van Plama. De cruiseschepen die aanmeren aan de westelijke zeewering (Dique Del Oeste) pieren worden bediend door passagiersterminal Estacion Martima 5.
palmaDeMallorca-portmap   palmaDeMallorca-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Palma de Mallorca. n de bruisende wijk Santa Catalina vind je op de hoek Pintxo Gorgorito. De naam zegt het al, maar de bar staat vol met lekkere Pintxos, oftewel tapas. Tel daar bijzondere speciaalbiertjes en lekkere wijn bij op en u sluit de dag goed af! Nog trek? De rest van deze straat zit vol met leuke restaurants.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan