Menu

Koper

Koper is een van de drie havensteden van Slovenië. Koper ontstond in de oudheid en er zijn bewijzen gevonden dat deze stad, omringt door een stadsmuur, al in het jaar 932 handel voerde met Venetië.

De stad heeft een kleine kuststrook. Er zijn twee officiële talen in Koper, namelijk Sloveens en Italiaans.

Bezienswaardigheden in Koper

  • Pretorisaanse Paleis, Venetiaanse-Gotische stijl uit de 15de eeuw
  • Carmine Rotunda. Een kerk uit de 12de eeuw.
  • St. Nazariuskathedraal, met zijn imposante 14de eeuwse wachttoren.
  • Valley of the Castles
  • Bezoek een van de vele grotten die Slovenië bezit.

Slovenië-Koper-cruise-haven-kerkje   Slovenie-koper-haven-zee   Slovenië-Koper-cruise-haven-bergen

Beste tijd voor een cruise naar Koper

De beste reistijd voor Slovenië zijn de maanden mei t/m oktober, waarin de gemiddelde temperatuur tussen een aangename 20 en 30 graden ligt. Over het algemeen wordt het langs de kust wat warmer dan in het binnenland.

Algemene informatie over Koper

Valuta
De valuta in Slovenië is de Euro.

Haveninformatie
De terminal van de cruisehaven Koper ligt op loopafstand van het Tito-plein (in het oude stadscentrum) – een historische plek met een kathedraal, Praetoriaans paleis (15e eeuw), een loggia met arcaden (15e eeuw), pittoreske cafés en restaurants.

Port Koper heeft 2 kades, één voor cruiseschepen en één voor multifunctioneel gebruik. De haven heeft een waterdiepte van 10 m en kan per keer 1 schip aanleggen.

Slovenie-Koper-cruise-haven-port-map   Sovenië-Koper-cruise-haven-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Koper. Als u uitgekeken bent, kunt u rondom Koper nog allerlei uitstapjes maken. De nabijgelegen kustplaatsen Piran en Portoroz zijn een echte aanrader te zijn. U kunt zelfs in Piran op een snelle boot stappen, waarmee u in 2 uur in Venetië bent. Zo vult u uw vakantie in Slovenië makkelijk aan met een dagtrip naar deze wereldberoemde Italiaanse stad.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan