Menu

Paros

Paros ligt in het midden van de Egeïsche Zee. Paros is het op twee na grootste cycladen-eiland (na Naxos en Andros). Het eiland heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een modern toeristisch centrum. Jaarlijks trekken vele eilandhoppers naar dit eiland. In de zomermaanden is het hier druk en gezellig.

Paros staat bekend om zijn marmer en hoge kwaliteit witte en rode wijn. Het eiland heeft prachtige zandstranden, bergen en mooie witte dorpjes. Echte Paros souvenirs zijn keramiek en elegante sieraden uit Naoesa.

Al in de prille oudheid werd hier het Parisch marmer ontgonnen. Vanaf het Cycladische tijdperk tot aan de Romeinse tijd was dit de belangrijkste bron van welvaart voor het eiland. De dragers van de Cycladische beschaving bewerkten reeds het inheemse marmer en onderhielden handelsbetrekkingen met Kreta en het vasteland. Na de immigratie van Ionische kolonisten vanuit Attika (± 1000 v.Chr.) begon de bloeitijd voor Paros, van de 8e tot de 6e eeuw v.Chr.

Een belangrijke factor die de welvaart van het eiland vergrootte was de kolonisatie (rond 700) van het eiland Thasos, met zijn goudmijnen en handelsmogelijkheden. Vooral daarvandaan betrokken de Pariërs hun goud, waarmee zij eigen muntstukken sloegen, met daarop de afbeelding van een dolfijn.

Bezienswaardigheden in Paros

  • Boottocht naar Anti-Paros. Dit eilandje heeft goudgele zandstranden en een nog onbedorven natuurschoon. Verder zijn er prachtige grotten met stalagmieten te bezoeken.
  • Naoesa is een van de mooiste dorpen van Paros met helderwitte huizen, smalle geplaveide straten, poortjes en kerken en het heeft prachtige stranden. Het dorp is met zijn dure boetieks en trendy bars een kosmopolitisch vakantieoord geworden.
  • In Parikía kan je de prachtige Byzantijnse Katapolianí-kerk bezoeken, een van de belangrijkste Grieks-Orthodoxe heiligdommen van de Cycladen.
  • Indrukwekkend zijn de rotsformaties van Kolimbithres. Tijdens een rondrit over het eiland is het zeker de moeite waard om hier even te stoppen.

Griekenland-paros-kust-zee   Griekenland-paros-boot-zee   Griekenland-paros-huizen-straat

Beste tijd voor een cruise naar Paros

De beste tijd om naar Paros, Griekenland, te gaan is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Paros

Valuta
De valuta in Paros is de Euro.

Haveninformatie
De meeste cruiseschepen en veerboten naar het eiland Paros meren aan in Paros – havenstad aan de centraal-westkust. Als alternatief kunnen sommige schepen aanmeren in Naousa / Naoussa – havenstad in een baai aan de noordkust.

griekenland-paros-haven-map.png   Griekenland-paros-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
In het Venetiaanse Kastro wordt ieder jaar de slag met de piraat Barbosa herdacht. Dit gebeurd op 23 augustus wat zeker de moeite waard is om te gaan kijken.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan