Menu

Ísafjördur

Ísafjörður (ijsfjord in het IJslands) is de ’hoofdstad’ en tevens de grootste stad van de regio Westfjorden. Er wonen zo’n 3000 mensen.
Visserij is de belangrijkste economische sector in deze stad.
Een deel van Ísafjörður is gelegen op een vlakke zandplaat in het Skutulsfjördur fjord. Daaromheen 600 m hoge bergen die ’s winters de zon tegenhouden. Als de zon eind januari weer boven de bergen uitkomt wordt dat gevierd met ’zonnekoffie’ en pannenkoeken met slagroom. Ondanks de weinige inwoners, en dat het nogal afgelegen ligt, straalt het stadje een echte stedelijke, of men zou kunnen zeggen internationale, sfeer uit. Je vindt er kleurrijke, smalle straatjes en oude huizen uit de 18de en 19de eeuw.

Bezienswaardigheden

  • Maritiem- en Heritage museum
  • VVV
  • Heel klein centrum
  • Dynjandi Waterval
  • De eerste botanische tuin van IJsland

Ijsland-isafjordur-schapen        Ijsland-isafjordur-waterval        ijsland-isafjordur-bergen

Beste tijd
De beste reistijd voor Ísafjörður in IJsland is van juni t/m september, waarin je een zeer koude temperatuur hebt, maar wel amper neerslag.

Valuta
De valuta in IJsland is de IJslandse Kroon.

Haveninformatie
Sommige cruiseschepen kunnen aanmeren passagiers op andere schepen worden met een tenderboot aan land gebracht.
isafjordur-portmap       Ijsland-isafjordur-cruise-haven
Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Ísafjörður. Huur een kano en verken zo de omgeving te water.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan