Menu

Manta

Manta, ook wel San Pablo de Manta genoemd, ligt in Ecuador. Deze stad is gelegen aan de Pacifische kust. Vroeger was het een handelspost nu is het een vooral een belangrijke tonijnvissershaven. Manta staat ook bekend om zijn internationale filmfestival.

Bezienswaardigheden in Manta

  • Malecón de manta. In typische eethuisjes op de boulevard kunt u heerlijke visgerechten eten. ‘S avonds is hier een feestje op straat en komt de boulevard echt tot leven.
  • Playa El Mirciélago. Het strand bevindt zich in de stad maar dat idee heb je helemaal niet.
  • Playa San Mateo. Buiten de stad vind u dit mooie strand. Het is hier erg rustig  maar de golven zijn erg krachtig. Voor surfers de ideale plek.
  • Playa Los Frailes. Dit strand wordt gezien als het mooiste strand van Ecuador. Ook is er een mooi uitzicht punt in de buurt.
  • Museo Banco Central Del Ecuador. Hierin vindt u de geschiedenis van Manta.

Ecuador-manta-zee-skyline     Ecuador-manta-zee-strand   Ecuador-manta-inwoners

Beste tijd voor een cruise naar Manta

De beste tijd om naar Manta, Ecuador, te gaan is het hele jaar. Het is hier warm en droog.

Algemene informatie over Manta

Valuta
De valuta in Manta is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie 
Op 30 oktober 2018 heeft Agunsa (Chileense haventerminaloperator) de nieuwste cruiseterminal van Zuid-Amerika “Terminal Portuario de Manta” ingehuldigd. De faciliteit maakte deel uit van een project van 177 miljoen dollar, met investeringen door Agunsa Group. In 2016 tekende het Chileense bedrijf een concessieovereenkomst van 40 jaar (tot 2056) voor de ontwikkeling en exploitatie van alle faciliteiten en diensten van Port Manta.

ecuador-manta-haven-map.png   Ecuador-manta-cruise-havenOntvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan