Menu

Puerto Baquerizo (San Cristobal)

Puerto Baquerizo is de hoofdstad van de Ecuadoraanse provincie Galápagos. De stad ligt aan zuidwestelijke kust van San Cristóbal, het meest oostelijke eiland van de eilandengroep. De inwoners leven vooral van de visserij en het toerisme. De naam van de stad komt van de voormalig president Alfredo Baquerizo Moreno (1859 – 1951).

De stad beschikt over één van de twee luchthavens van de Galápagoseilanden, die voor verbindingen zorgt van en naar het vasteland. De stad is tevens de tweede Ecuadoraanse marinebasis, daarom is een deel van de haven een militaire zone.

In Loberia, een beschermd kustgebied achter het vliegveld dat twee km van het centrum ligt, verblijven veel zeeleeuwen, fregatvogels en pelikanen. De dieren zijn overal. De zeeleeuwen leven met de bewoners van de haven en het dorpsplein. Bij een gemiddelde watertemperatuur van 20° C zijn er zeeschildpadden, zee-egels en vissen te vinden in het water, met name in droge seizoenen.

Er zijn hier speciale diersoorten die u alleen op dit eiland kunt vinden, namelijk de Chatham Mockingbird en de Chatham Lava Lizard.

Er loopt één weg uit Puerto Baquerizo, in de richting van een agrarisch gebied en de dorpen El Progreso en La Soledad. Het zorgt ook voor verbindingen met toeristische trekpleisters op het eiland, zoals het vulkanische meer van El Junco en het semi-natuurlijke Galapaguera (reservoir voor reuzenschildpadden).

De toeristische industrie groeit snel en de stad is een poort naar andere eilanden. Over zee, via cruiseschepen of waterbussen en via de lucht, met een vliegtuigbus, is het mogelijk om naar andere eilanden te reizen.

Bezienswaardigheden in Puerto Baquerizo

  • INatuurhistorisch museum
  • Kathedraal
  • Centre d’interprétation is een klein museum gelegen in de buurt van Playa Mann en biedt informatie over het eiland en Galápagos in het algemeen.
  • Kliffen van Cerro Tijeretas (waar veel fregatvogels leven), 3 km van het centrum, bieden uitzicht op onder andere de Grote Oceaan.Playa Punta Carola, populair bij surfers vanwege de hoge golven.
  • Playa Mann, tegenover de universiteit van de stad.
  • Playa de Oro
  • Playa de los Marinos, een populaire verblijfplaats voor zeeleeuwen.

Ecuador-galapagos-puerto-baquerizo-baai-dorp-zee.jpg   Ecuador-galapagos-puerto-baquerizo-zeehond-strand   Ecuador-galapagos-puerto-baquerizo-zonsondergang-zee.jpg

Beste tijd voor een cruise naar Puerto Baquerizo

De beste tijd om naar Puerto Baquerizo, Ecuador, te gaan is gedurende het hele jaar.

Algemene informatie over Puerto Baquerizo

Valuta
De valuta in Puerto Baquerizo is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
De cruiseschepen gaan voor anker en de passagiers worden met tenderbootjes aan wal gebracht.

ecuador-Puerto-Baquerizo-haven-map.png   ecuador-Puerto-Baquerizo-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Probeer de Locro de papa. Het is een soep gemaakt van appels en kaas. Ecuador is een echt soepland, dus u moet het zeker even proberen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan