Menu

Curaçao

Bonbini!

Het Caribische eiland Curaçao is een topbestemming voor cruiseliefhebbers. Het eiland is vooral levendig en kleurrijk, het is een geliefde vakantiebestemming bij jong en oud. Dit eiland heeft alles te bieden voor wie wil genieten van zon, zee en strand. Het eiland heeft een heerlijke en prettige sfeer. Dat kunt u terug zien in de inwoners met hun gastvrijheid en relaxte mentaliteit. Curaçao heeft wonderbaarlijke mooie stranden, maar heeft daarnaast veel meer te bieden.

In de hoofdstad Willemstad vindt u de historische wijken Otrobanda en Punda. Deze wijken geven u een kijkje terug in de tijd met oude historische gebouwen. Voor de kust van Curaçao ligt het onbewoonde eiland Klein Curaçao. Curaçao heeft een tropisch klimaat met veel warme zonnige dagen gedurende het gehele jaar. De koningin Emmabrug is een pontonbrug in het centrum van Willemstad. De pontjesbrug is één van de meest unieke bezienswaardigheden van Curaçao. Het is de enige drijvende houten draaibrug ter wereld. Wie van heerlijke eten en feesten houdt zit op Curaçao helemaal goed!

Curacao-Willemstad-sint annabaai-gekleurde huizen

Populaire havens

Willemstad

Handige weetjes

Officiële talen: Papiaments en Nederlands
Andere gesproken talen: Engels en Spaans
Valuta: Antilliaanse gulden, Amerikaanse dollar wordt ook geaccepteerd
Tijdverschil wintertijd: 5 uur vroeger dan in Nederland
Tijdverschil zomertijd: 6 uur vroeger dan in Nederland
Vier woorden die goed van pas komen:

  • Goedemorgen/Goedemiddag/Goedenavond = “Bon dia/Bon tardi/ Bon nochi”
  • Bedankt = “Danki”
  • Tot ziens = “Ayo”
  • Fijne dag gewenst = “Pasa un bon dia”

Winkelen

De winkels zijn over het algemeen open van 08:00 of 09:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 18:00 uur. Sommige winkels zijn ook op zondag geopend van 11:00 tot 14:00 uur. De grotere supermarkten zijn open van maandag t/m zaterdag van 07:30 of 08:00 tot 19:00 uur.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie. En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen. Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan