Menu

Portobelo

Portobelo ligt in Panama en is een havenstadje. Voluit San Felipe de  Puerto Bello naar Filips 2. In 1502 toen Columbus de haven ontdekten noemde hij het Puerto Bello; oftewel mooie haven. Tot de achttiende eeuw gebruikten de Spanjaarden Portobelo als haven die door de zilvervloot werd aangedaan. Het lag aan de zogenaamde ‘galeiroute’ waarlangs o.a. zilver, goud en smaragd vanuit de Spaanse koloniën naar Spanje werden vervoerd. Tegenwoordig is het een slaapstadje met tal van ruïnes zoals het fort San Lorenzo dat op de werelderfgoedlijst staat. Portobelo ligt zo’n 45 km ten noordoosten van Colón, toegangspoort van het Panamakanaal.

Bezienswaardigheden in Portobelo

  • Iglesia de San Felipe. Een mooie kerk die savonds mooi verlicht is.
  • Fuerte San Fernando. Een mooi historisch herkenningspunt met uitzicht ovoer het water.
  • Venas Azules. Een plek met heel helder water waar vaak toeristen heen gaan.
  • Fuerte San Jerónimo. Dit fort was de bescherming van de baai.

Panama-portobelo-kust-boten-huizen.jpg   Panama-portobelo-zee-boot.jpg   Panama-portobelo-kanon-water.jpg

Beste tijd voor een cruise naar Portobelo

De beste reistijd voor Portobelo, Panama, is gedurende het hele jaar. Alleen van mei t/m augustus en van oktober t/m november is het regenseizoen.

Algemene informatie over Portobelo

Valuta
De valauta in Portobelo is de Amerikaanse dollar en de Panamaanse balboa.

Haveninformatie
Portobelo (Panama) is een tenderhaven, wat betekent dat cruiseschepen voor anker gaan in de baai en dat hun passagiers aan wal worden gebracht via de tenderboten van het schip. Een immigratiekantoor en boottochten naar Colombia worden aangeboden aan cruisetoeristen. Prijzen variëren van USD 160 pp (Naturalstour taxiboot) tot USD 550 pp (privé zeilboottochten).

panama-portobelo-haven-map.png   panama-portobelo-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Neem het regenseizoen serieus. Het kan er dan flink regenen, waardoor sommige plekken niet of niet makkelijk meer te bereiken zijn.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan