Menu

Willemstad

Willemstad is de hoofdstad op Curaçao. De stad heeft zo’n 140.000 inwoners. De bouwwerken in de stad hebben veel kenmerken van de Nederlandse, Portugese en Spaanse oorsprong. Hierdoor word het ook wel het Amsterdam van het westelijk halfrond genoemd.

Curaçao is in 1499 ontdekt door de Spanjaarden. Nederland veroverde Willemstad in 1634 en zo is de stad vernoemd naar Willem II van Oranje. Curaçao is het grootste eiland van de ABC-eilanden. De historische binnenstad van Willemstad staat op de UNESCO lijst en bestaat uit vier delen. Curaçao leeft voornamelijk van toerisme en Willemstad beschikt daarom ook over vier casino’s.

Bezienswaardigheden in Willemstad

  • Fort Amsterdam. Is gebouwd in 1635 als bescherming van de haven.
  • Sint Annabaai. Met gekleurde huizen.
  • Fort Beekenburg.
  • Het Curacaosch museum. Een kunstmuseum in een ziekenhuis.
  • Piscaderabaai. Een heerlijk strand om te relaxen.
  • Tugboat Beach. Strand met scheepswrak.

Curacao-Willemstad-sint annabaai-gekleurde huizen   Curacao-Willemstad-Fort   Curacao-Willemstad-strand-baai

Beste tijd voor een cruise naar Willemstad

De beste tijd om naar Willemstad, Curaçao, te gaan is van januari t/m juni. In deze tijd zijn er de beste temperaturen en valt er weinig neerslag.

Algemene informatie over Willemstad

Valuta
De valuta in Willemstad, Curaçao, is de Antilliaanse gulden.

Haveninformatie
Haven Willemstad heeft twee cruisepieren – “Mega Pier” en “Curaçao Cruise Ship Terminal”. Beide bevinden zich in de wijk Otrobanda. De twee grote pieren hebben capaciteit voor respectievelijk Freedom-klasse (GT 160.000) en Oasis-klasse (GT 225.000) megainers. Bij St Annabay Wharves meren kleinere schepen aan. Kleinere schepen meren aan bij de oudere pier Curaçao Cruise Ship Terminal (gelegen in Santa Anna Bay). Beide pieren liggen op loopafstand van de belangrijkste toeristische attracties van de stad.

Curacao-Willemstad-cruise-haven-map   Curacao-Willemstad-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Op donderdagavond is er een filmavond op het strand. Hoe leuk is dat om mee te maken?!

Wilt u één dag genieten van een All Inclusief resort met zon, zee en strand? Dan moet u naar het Mangrove Beach Resort van Corendon! Hier is het mogelijk om als cruisepassagier een dagpas aan te schaffen om te genieten van het privéstrand, Aquapark en fitness. Daarnaast kunt u smullen van lekkere hapjes en drankjes. De dagpas is geldig van 11:00 tot 17:00 en kost $75 per persoon.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan