Menu

Panama

Bienvenido!

Bij het binnenvaren vanuit het oosten (Caribische kant) komt een cruiseschip eerst de Gatunsluizen tegen. Daarachter ligt het Gatunmeer. De lengte van het Panama-kanaal wordt daar verlaten om plaats te maken voor de ruimte van dit grote meer. Verder varend komt het schip in de Gaillardkloof. Dit smalste gedeelte van het kanaal (70 meter) wordt omgeven door agrarisch landschap (veeteelt en ananasplantages).

Natuurlijk is Panama-Stad een wereldstad waar veel te beleven valt. De prachtige stad heeft een rijk koloniaal verleden wat nog steeds te zien is. De wijk Casco Viejo is de historische oude stad en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is de plek waar de stad in 1673 opnieuw werd gevestigd. Dit gebeurde nadat de oude stad, ofwel Panama Viejo, werd geplunderd en verbrand door piraat Henry Morgan. Erg bijzonder is het om de anti-piraten loopbrug, ofwel de Paseo de las Bovedas, te bezoeken! En neem ook eens een kijkje op de Plaza de Francia.

De laatste jaren heeft Casco Viejo zich ontwikkeld tot een hippe plek in Panama stad, vol met restaurants, wijnbars en kunstgalerijen. Als u wel eens in Havana bent geweest kunt u de wijk het beste vergelijken met Havana Viejo. Buiten de oude stad ligt een grote overdekte vismarkt die zeker de moeite waard is om te bezoeken. U kunt er proeven van de heerlijke verse ceviche en u verbazen over de grote verscheidenheid aan vis en zeedieren.

Populaire havens:
Colon
Fuerte Amador
Panama City
Panamakanaal
Cristobal
Portobelo
San Blas Eilanden

Handige weetjes:
Officiële taal: Spaans
Valuta: Panamese Balboa
Drie woorden die goed van pas komen:

  • Hallo = “Hola”
  • Bedankt = “Gracias”
  • Tot ziens = “Adiós”

Winkelen:
De meeste winkels in Panama zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 08:00 tot 18:00 of 19:00 uur. Soms wordt er een paar uur een siësta gehouden in de middag.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan