Menu

Panama

Eigenlijk gaat het hier om cruises door Panama, of beter gezegd cruises door het Panama-kanaal. Natuurlijk heeft het land Panama een aantal interessante aanleghavens, maar alles valt in het niet bij de spectaculaire cruise door het kanaal.
Cruises Panama
Door iedereen die de doorsteek over het Panamakanaal heeft gemaakt, wordt de reis als een onvergetelijke ervaring gekenschetst. Ruim 81 kilometer land verbindt het Panama-kanaal de Caribische zee met de Grote Oceaan. Het stelt cruiseschepen in staat om in 1 cruise de Amerikaanse westkust en de Caribbean te doen. De doorvaart neemt meestal zo’n 8 tot 10 uur in beslag. Het hoogste punt van het kanaal is 25 meter boven de zeespiegel. Dit hoogteverschil wordt bereikt door de spectaculaire sluizen. Een adembenemend gezicht zo’n gigantisch cruiseschip in de beperkte ruimte van de sluizen.

Bij het binnenvaren vanuit het oosten (Caribische kant) komt een cruiseschip eerst de Gatunsluizen tegen. Daarachter ligt het Gatunmeer. De engte van het Panama-kanaal wordt daar verlaten om plaats te maken voor de ruimte van dit grote meer. Verder varend komt het schip in de Gaillardkloof. Dit smalste gedeelte van het kanaal (70 meter) wordt omgeven door agrarisch landschap (veeteelt en ananasplantages).

Na de Centennial Bridge nadert men de Pacifische Oceaan. Eerst dienen dan nog de Pedro Miguel en de Miraflores sluizen genomen te worden. Pas als men de Bridge of the Americas onderdoor is gevaren, laat men Panama achter zich.
Let op: sommige cruises doen slechts een klein stukje Panama-kanaal en keren na 1 set sluizen terug naar de kant waar het cruiseschip vandaan kwam. U maakt dan wel het principe van het kanaal mee, maar mist het hele plaatje.
Panama-stad
Natuurlijk is Panama-Stad een wereldstad waar veel te beleven valt. De prachtige stad heeft een rijk koloniaal verleden wat nog steeds te zien is. De wijk Casco Viejo is de historische oude stad en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is de plek waar de stad in 1673 opnieuw werd gevestigd. Dit gebeurde nadat de oude stad, ofwel Panama Viejo, werd geplunderd en verbrand door piraat Henry Morgan. Erg bijzonder is het om de anti-piraten loopbrug, ofwel de Paseo de las Bovedas, te bezoeken! En neem ook eens een kijkje op de Plaza de Francia.

De laatste jaren heeft Casco Viejo zich ontwikkeld tot een hippe plek in Panama stad, vol met restaurants, wijnbars en kunstgalerijen. Als u wel eens in Havana bent geweest kunt u de wijk het beste vergelijken met Havana Viejo. Buiten de oude stad ligt een grote overdekte vismarkt die zeker de moeite waard is om te bezoeken. U kunt er proeven van de heerlijke verse ceviche en u verbazen over de grote verscheidenheid aan vis en zeedieren.

San-Bas eilanden
Sommige cruiseschepen doen tijdens een cruise Panamakanaal de San Blas-eilanden aan. Hier vindt u geen grote toeristische trekpleisters. Alleen maar eindeloze stranden, rust, foto-momenten en heerlijk weer. Een prachtige stop als u Panama aan doet op uw cruise.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan