Menu

Gustavia

Langs de haven liggen talloze winkeltjes met ‘voordelige’ luxe goederen van Franse import, chique boetiekjes en restaurantjes, waar u op de terrasjes koffie met croissants kunt nuttigen. Gustavia is nog steeds belastingvrij. Aan de andere kant van de haven is een markt, waar vrouwen uit Guedeloupe en Dominica hun tropische vruchten en groenten verkopen. Op de straatnaamborden kunt u vaak zowel de Franse als de Zweedse naam aflezen.

Genoemd naar de Zweedse koning Gustaaf III met kleine, vooral in roze geschilderde, huisjes met rode daken en vele winkeltjes langs de haven. De hoofdstad van St Barths is sinds 1786 een vrijhaven. De idyllische natuurlijke haven Porte de Plaisance met haar ongewone rechthoekige vorm is een favoriete ankerplaats voor jachten en cruiseschepen.

Bezienswaardigheden

  • Eens werd het stadje door drie forten verdedigd. De ruïnes ervan kunnen nog bezichtigd worden.
  • Archeologische Museum Bij La Pointe in de buurt van het Wall House bevindt zich het kleine archeologische museum met een collectie uiteenlopende voorwerpen uit de geschiedenis van St Barths. Het museum is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30-11.30 en 15.00-17.30 uur en op zaterdag van 15.00-17.30 uur.
  • Het stadje bezit schilderachtige kleine, vooral in roze geschilderde, huisjes met rode daken.
  • Zandstrand van de baai Grand Cul de Sac, 8 km van de hoofdstad Gustavia.

Saint-Barthélemy-Gustavia-kust-huizen-haven       Saint-Barthélemy-Gustavia-anker-huizen-kust-haventje       Saint-Barthélemy-Gustavia-anker

Beste tijd
Gemiddeld zijn de warmste maanden van april t/m december. De meest regenachtige maanden zijn augustus t/m oktober.

Valuta
De valuta van Gustavia is de euro.

Haveninformatie
Uw cruiseschip gaat voor anker bij de baai van Gustavia. Er zal een tenderservice van het schip naar de kade gaan en visa versa.

Gustavia-haven-map.jpg      Gustavia-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Als de zon ondergaat, begint het eiland zijn glamoureuze reputatie waar te maken. De chicste plek voor het diner is bijna altijd Bonito Saint Barth, een Latijns-Frans restaurant met een South Beach-meets-St. Barth’s sfeer en geen tekort aan mooie klanten. (Bestel de zalmtiradito en je zult er lang over dromen.)Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan