Menu

Kralendijk

Kralendijk is de hoofdstad van het ABC-eiland Bonaire. De stad is geen bruisende metropool, maar ademt eerder een serene dorpssfeer uit. Er zijn helemaal geen verkeerslichten, dus het is een hele andere wereld als je de drukke stad gewend bent. Het eiland staat vooral bekend om de prachtige duikplekken. Waan je tussen de pastelgekleurde huisjes en de Caribische vriendelijkheid.

Bezienswaardigheden in Kralendijk 

  • Plaza Wilhelmina
  • Oude Wet. Dit is het hoogste gebouw van Kralendijk.
  • Koralendijk
  • Kaya Grandi, de hoofdstraat van Kralendijk.
  • Fort Oranje
  • Uitkijkpunt Seru Largu

Bonaire-Kralendijk-cruise-haven-strandje   Bonaire-Kralendijk-cruise-haven-winkelstraat   Bonaire-Kralendijk-cruise-haven-stad

Beste tijd voor een cruise naar Kralendijk

De beste reistijd voor Kralendijk in Bonaire is van januari t/m december, waarin je een warme temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag.

Algemene informatie over Kralendijk

Valuta
De valuta in Bonaire is de Amerikaanse Dollar.

Haveninformatie
Alle cruiseschepen naar het eiland Bonaire meren aan (anker) in Kralendijk. De schepen leggen aan in het stadscentrum. De diepte van de ligplaats is 15 m. Passagiers kunnen langs de boulevard langs het water lopen, van de cruisehaven naar de hoofdstraat van de stad. Een taxi bij de terminal is ook beschikbaar.

kralendijk-map kralendijk-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Kralendijk. Bezoek het Pekelmeer, het water is rozerood van kleur. De opvallend kleine slavenhuizen rond het zoutmeer vormen nog steeds het tastbare bewijs van het Nederlands slavenverleden op dit eiland. Daarnaast kunt u hier flamingo’s zien.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan