Menu

Puerto Caldera

Puerto Caldera is een cruisehaven. Aan de kade bij het schip zullen verschillende kraampjes staan met souvenirs. Het ligt op een afstand van ca. 8 km van Puntarenas. Van hieruit kunt u de hoofdstad San José bezoeken. Wilt u liever de schoonheid van het land zien, bezoek dan een nationaal park in dit gebied.

Puntarenas ligt op een zandtong die 8 km lang maar slechts enkele honderden meters breed is. Aan de zuidzijde loopt langs het strand de Paseo de los Turistas. Hier bevinden zich verschillende eethuisjes.Het strand ziet er niet echt schoon uit.In de droge tijd is de stad heet, maar levendig en vol met mensen. In het Casa de la Cultura worden concerten gegeven en toneelstukken uitgevoerd. In de regentijd is Puntarenas grotendeels verlaten, maar wel een stuk koeler.

Het busstation in Puntarenas is bij de Paseo de las Turistas en Calle 2. De busrit naar San José duurt twee uur. Er vertrekt tweemaal per dag een bus naar Jaco. Vanuit San José is dit het dichtstbijzijnde strand en daardoor populair bij jonge Ticos. Zwemmen wordt hier echter afgeraden vanwege de sterke stroming en de vervuiling. Er zijn nogal wat surfers die Jaco als basis gebruiken om allerlei goede surfstranden in de omgeving te bezoeken. 7 km ten noorden van Jaco ligt het Playa Herradura. Zowel het zwarte zandstrand als de stroming is een stuk rustiger.
Er zijn veerboten naar het Nicoya schiereiland. Naar Playa Naranjo vertrekt van Calle 3, Avenida 31. Er zijn vier afvaarten per dag (ca. 1 dollar per persoon). De veerboot naar Paquera vertrekt vanaf Calle 3, aan de noordzijde. De mooie overtocht duurt een uur en onderweg passeert u een aantal eilandjes met zeevogelkolonies.

Bezienswaardigheden in Puerto Caldera

  • Museo de Oro Precolombino. Dit museum herbergt een prachtige collectie gouden voorwerpen, gemaakt door de vroegere bewoners. Vooral de vele dierfiguurtjes zijn zeer bijzonder. Boven het museum ligt een plein, waar vele kraampjes zijn, waar u T-shirts en kleurrijke kleding uit Guatemala kunt kopen.
  • Teatro Nacional. Dit theater is eind vorige eeuw gebouwd en van binnen rijk gedecoreerd.
  • Mercado Central. Deze kleurrijke, goed bezochte overdekte markt is een goede plek om souvenirs te kopen. Buiten op de stoep worden alle soorten groenten en fruit aangeboden.
  • Museo de Jade. Hier bevindt zich een schitterende verzameling voorwerpen van jade en keramiek. U heeft hier vandaan een mooi uitzicht over de stad en de omgeving.
  • Parque España. Hier staat de grootste boom van de stad. Links staat de vroegere Fabrica National de Licores, waar tegenwoordig het Centro Nacional de Cultura gevestigd is met expositieruimtes en theaterzalen.
  • Museo Nacional. Dit museum is gevestigd in het vroegere fort Buenavista. In één van de torens zitten nog kogelgaten uit de burgeroorlog van 1948. Binnen vindt u een aantal zalen die gewijd zijn aan de geschiedenis van Costa Rica.
  • Serpentario. Hier vindt u levende reptielen en amfibieën, die in Costa Rica voorkomen en in andere landen.

Costa-Rica-Puerto-Caldera-puntarenas-aap-natuur   Costa-Rica-Puerto-Caldera-puntarenas-vuurtoren-zee-strand  Costa-Rica-Puerto-Caldera-puntarenas-waterval-natuur

Beste tijd voor een cruise naar Puerto Caldera

De beste reistijd voor Costa Rica is in de maanden december t/m april. In de overige maanden kun je ook prima een rondreis Costa Rica maken, maar in oktober kan er erg veel regen vallen.

Algemene informatie over Puerto Caldera

Valuta
De valuta in Costa Rica is de Costa Ricaanse Colon (CRC).

Haveninformatie
Cruise-schepen naar Puntarenas meren gewoonlijk aan in de haven Puerto Caldera – de grootste zeehaven van Costa Rica, die ook de belangrijkste vrachthaven van het land is. De haven van de haven wordt beschermd door golfbrekers en heeft docking terminals.

De afstand tussen Puntarenas en Puerto Caldera is 28 km (ten noordwesten van de haven). Van de cruisehaven Caldera naar Orotina City is 26 km (ten oosten van de haven).

Costa-Rica-Puerto-Caldera-puntarenas-cruise-haven-map  Puerto-caldera-port

Tip(s) van Captain Cruise
Aangezien uw cruiseschip in de haven van Puerto Caldera zal liggen en er in de nabije omgeving niet veel te zien is, raden wij u aan om een excursie te boeken. Wanneer u op eigen gelegenheid wilt gaan, raden wij u aan om vooral niet in Puerto Caldera te blijven, maar naar een nationaal park te gaan met een taxi. In Puerto Caldera zult u namelijk niet veel van de schoonheid van Costa Rica zien.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan