Menu

Zakynthos

Dit fraaie eiland bestaat uit goudgeel zandstrand, bergen met statige dennenbomen en heuvels gelegen tussen vlaktes met wijngaarden, amandelbomen en exotische gewassen. Uniek is het zandstrand van Laganas waar de waterschildpadden Caretta-Caretta hun eieren leggen. In de smalle straatjes achter de haven bevinden zich vele winkeltjes, café’s, restaurants en een paar hotels. Hier is ook het busstation, waar het redelijk goede lijnennet van het eiland samenkomt.

Het nieuwe Zakynthos heeft misschien niet veel weg van het oude, maar het bezoekers aantal is enorm gegroeid. Toeristen komen naar het eiland om die iconen en muurschilderingen die bewaard zijn gebleven te zien, maar vooral om te genieten van de mooie stranden, de betoverende grotten en de helderblauwe zee. Na de aardbeving in 1953 is de hoofdstad in de oude Venetiaanse stijl herbouwd met arcades, pleinen, nauwe steegjes en paleizen.

Bezienswaardigheden in Zakynthos

  • Agios Dionysios kerk
  • Solomosplein
  • Byzantijns Museum
  • Bibliotheek
  • Agios Nikolas Kerk
  • Agios Markosplein
  • Kastro Venetiaanse kasteel

Griekenland-Zakynthos-Shipwreck-beach   Griekenland-Zakynthos-cameo island   Griekenland-Zakynthos-boot-schip-haven

Beste tijd voor een cruise naar Zakynthos

De beste reistijd voor Zakynthos zijn de maanden mei tot en met oktober.

Algemene informatie over Zakynthos

Valuta
De valuta in Zakynthos, Griekenland, is de Euro.

Haveninformatie
Cruiseschepen liggen aan de haven pier in de kleine, maar drukke haven van Zakynthos-stad.

Griekenland-Zakynthos-cruise-haven-map  griekenland-zakynthos-cruise-hven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Zakynthos. Bezoek Navagio Beach. Beter bekend als Shipwreck Beach. Dit bijzondere strand kan je alleen bereiken per boot. Het wordt omgeven door immense rotswanden en het zeewater is er sprookjesachtig blauw. In de jaren tachtig is er een smokkelschip aangespoeld en dat roestige wrak is nu een toeristische trekpleister.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan