Menu

Ajaccio

Ajaccio is gesticht door de Romeinen en hoort bij Frankrijk. De stad bevindt zich op Corsica. Ook heeft het nog een tijd bij Italië gehoord maar in 1768 verkocht Italië het eiland aan Frankrijk. De stad staat vooral bekend om de geboorte van de broers Napoleon Bonaparte en Lodewijk Napoleon. Napoleon Bonaparte werd keizer van Frankrijk en zijn jongere broertje werd gekroond tot koning van ons eigen landje.

Bezienswaardigheden

  • Het geboortehuis van Napoleon. Het geboortehuis ligt in het oude centrum van de stad met een mooie tuin. Dit is zeker de moeite waard.
  • Landschap van Parata. Als u langs de westkust loopt komt u bij de Golf van Ajaccio uit. Hier vindt u een prachtig landschap.
  • Markt van Ajaccio. Koop hier uw streekproducten en wandel op de Le Sentier des Crêtes de ruige maquis.
  • Fesch museum. Deze heeft na het Louvre de grootst kunstcollectie van Frankrijk.
  • De kathedraal van Ajaccio. Deze is gebouwd in 1582-1593 door Giacomo della Porta in een Venetiaanse renaissancestijl.

Frankrijk-Corsica-Ajaccio-cruise-haven-stad-monument       Frankrijk-Corsica-Ajaccio-cruise-haven-landschap-uitzicht        Frankrijk-Corsica-Ajaccio-cruise-haven-stad

Beste tijd
De beste tijd om naar Ajaccio, Frankrijk, is van juni t/m september.

Valuta
De valuta in Ajaccio is de euro.

Haveninformatie
De cruisehaven van Ajaccio is een tenderhaven. Cruiseschepen gaan voor anker in de haven en hun passagiers worden via de tenderboten van het schip naar de pier vervoerd. De cruiseterminal bevindt zich aan Quai L’Herminier. Aan de oostkant is de veerbootterminal en aan de westkant is de vissershaven. De cruisehaven van Ajaccio is klein maar modern en staat bekend als Gare Maritime.

frankrijk-corsica-ajaccio-haven-map.jpg       frankrijk-corsica-ajaccio-havenjpg.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Als u echt specialiteiten van Corsica wilt proberen is de everzwijn, pancetta, geitenkaas (broccui) en de kastanjemeeltaart aan te raden.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan