Menu

Palermo

Palermo is de regionale hoofdstad van Sicilië. Sicilië is een eiland bij Italië, en het grootste eiland in de Middellandse Zee. Palermo is vroeger heel vaak veroverd door verschillende landen. Dit komt waarschijnlijk door de prachtige ligging van de stad. Deze veroveringen hebben Palermo prachtige bezienswaardigheden opgeleverd. Het is een hele historische stad volop interessante bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in Palermo

  • Kathedraal
  • Nationaal archeologisch museum, een prachtig museum
  • Koninklijk paleis
  • Chinese villa
  • Kapucijnerklooster

Italië-palermo-sicilië-gebouw-architectuur   Italië-palermo-sicilië-haven-boten   Italië-palermo-sicilië-straat

Beste tijd voor een cruise naar Palermo

De beste reistijd voor Palermo in Sicilië is van mei t/m oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag.

Algemene informatie over Palermo

Valuta
De valuta in Italië is de Euro.

Haveninformatie
De cruiseterminal van Port Palermo bedient zowel passagiers van veerboten als cruiseschepen. De faciliteit bevindt zich op ongeveer 5 minuten loopafstand van het stadscentrum.

Italië-palermo-sicilië-cruise-haven-map   Italië-palermo-sicilië-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Palermo. Houd er rekening mee dat Italianen veel later lunchen en dineren dan Nederlanders. Neem voldoende geld mee, de banken en postkantoren zijn vaak in de middag gesloten.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan