Menu

Ravenna

Ravenna, hoofdstad van de gelijknamige provincie, is gelegen in Noord-Italië, aan de Adriatische zee. De stad is beroemd om zijn gebouwen uit de 5de, 6de en 7de eeuw en om zijn mozaïeken die veel van de kerkelijke interieurs versieren. Deze overweldigende mozaïeken behoren tot de allermooiste van Italië. Bijzonder is dat Ravenna ook veel byzantijnse mozaïeken bezit. Ravenna is naast een stad van kunst en cultuur ook een industriële stad. Ravenna is het centrum van de marketing en productie van agrarische producten.

Bezienswaardigheden in Ravenna

  • Mausoleum van Galla Placidia. Deze grafkerk dateert uit ca. 350 na Chr. Voor een mausoleum als deze werd de voorkeur gegeven aan centraalbouw. U treft hier de oudste mozaïeken van Ravenna aan. In de absissen staan grote, gebeeldhouwde sarcofagen.
  • Basiliek San Vitale. Deze kerk die is ingewijd in 547 na Chr. is gebouwd onder Justinianus. Het is een kerk met een achthoekige plattegrond. Het interieur heeft dankzij een bogenrij en een centrale koepel een bijzondere ruimtelijke werking.
  • Museo Nazionale. Het Nationaal Museum is ondergebracht in drie voormalige kloosters. De collectie bestaat uit onder meer mozaïeken, aardewerk, schilderkunst, prehistorische voorwerpen, een wapenverzameling en sarcofagen.
  • Battistero Neoniano. Deze 5de eeuwse doopkapel van de voormalige kathedraal heeft prachtige mozaïeken. De koepel heeft een bijzondere versiering, bestaande uit drie cirkels met taferelen: de doop van Christus, voorstellingen van de apostelen en aan de buitenkant een cirkel waarop onder meer tempels en altaren zijn verbeeld.
  • Battistero degli Ariani. Het kleine baptisterium van de Arianen is gebouwd in de 5de eeuw onder Theodorik, de koning van de Goten, die Ravenna aan het einde van die eeuw hadden veroverd. Het heeft een achthoekig grondplan met absiskapelletjes en bijzondere mozaïeken.
  • Graftombe van Dante. De in 1256 in Florence geboren, grote Italiaanse dichter en schrijver Dante Alighieri, woonde in zijn laatste levensjaren als balling in Ravenna, waar hij in 1321 stierf. De tombe van Dante is in 1780 gebouwd en trekt sindsdien zeer veel bezoekers.
  • Mausoleum van Theodorik. Dit witte grafmonument uit 526 na Chr. heeft een koepeldak met een diameter van 11m dat uit één stuk steen is gemaakt. De koepel weegt maar liefst 300 ton.
  • Basiliek van Sant’Apollinare in Classe Classe ligt 5 km van Ravenna, op de weg naar Rimini. De hier gelegen basiliek van Sant’Apollinare stamt uit de 6de eeuw, terwijl de campanile, de klokketoren, uit de 10de eeuw dateert. De basiliek heeft schitterende marmeren zuilen met kapitelen, die versierd zijn met acanthusbladeren. De absis is een juweeltje.

Italië-ravenna-boom-gebouw   Italië-ravenna-plein   Italië-ravenna-stad-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Ravenna

De beste tijd om naar Ravenna, Italië, is van mei t/m september.

Algemene informatie over Ravenna

Valuta
De valuta in Ravenna is de Euro.

Haveninformatie
Port Ravenna heeft een nieuw, speciaal voor passagiersschepen bestemd dok in Porto Corsini. Er is een regelmatige veerbootverbinding tussen Porto Corsini en Marina di Ravenna. De cruisehaven ligt op ongeveer 20 minuten rijden van de stad.

italie-Ravenna-haven-map.png  

Tip(s) van Captain Cruise
Als u geen zin heeft om cultuur te snuiven in de stad is een dag op het strand een heerlijke uitkomst.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan