Menu

Vigo

Vigo is een stad met een eeuwenoude geschiedenis als haven en heeft hierdoor vele bezienswaardigheden. Vanuit Vigo zijn er bus- en treinverbindingen naar Santiago de Compostela.

Er zijn mooie terrasvormig aangelegde tuinen te vinden die uitkijken over de Cies-eilanden. In de buurt van de vissershaven liggen enkele zeer mooie oude straatjes; u heeft een schitterend uitzicht over de rivier en de omliggende eilanden. Daarnaast zijn er stranden en het schitterende Parque Quinones de Leon heerlijke rustpunten in deze weliswaar mooie, maar drukke stad.

Vanaf Vigo naar Santiago de Compostela is het ongeveer 1 uur rijden. Wanneer u op eigen gelegenheid naar Compostela wilt gaan, raden we u aan om van te voren een prijs af te spreken met de taxichauffeur voor de hele dag.

Bezienswaardigheden in Vigo

 • Cathedral de Santa Maria.
 • Castillo de Castro en Castillo de San Sebastian.
 • Parque de Castrelos met daarin, behalve het Museo Municipal (archeologie, schilder- en kunstwerken), ook een openluchttheater.
 • Havenplaats Moaña, met een mooie Romaanse kerk.
 • Stad Baiona, met een goed bewaard gebleven oud stadsdeel en een gotische kapittelkerk.
 • Burcht Castillo Monterreal (14de eeuw), met drie middeleeuwse torens.
 • La Guardia bewaakt de riviermonding. Boven op de berg Santa Tecla bevindt zich een mooi gerestaureerde Keltische nederzetting met een interessant museum.
 • De rivier Miño, in het Portugese Minho, vormt hier de grens tussen de beide landen. De grens is echter geen moeilijk te nemen barrière, zodat er op cultureel gebied een continue uitwisseling wordt onderhouden.
 • Cambados; het centrum van de Alberiño-wijnen.
  Pelgrimsweg naar Santiago de Compestela; deze stad is een bedevaartsoord met o.a. een prachtige kathedraal.

spanje-vigo-gebouw-stad   spanje-vigo-haven-boten   spanje-vigo-strand-paradijs

Beste tijd voor een cruise naar Vigo

De beste reistijd om naar Vigo, Spanje, te gaan is van juni t/m oktober.

Algemene informatie over Vigo

Valuta
De valuta in Vigo, Spanje, is de euro.

Haveninformatie
De schepen meren aan bij Muelle de Transatlanticos. Dit is aan de overkant van de stad. U kunt gemakkelijk oversteken en dan bent u in Vigo.

spanje-vigo-haven-map.jpg  spanje-vigo-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Maak een uitstapje naar Portugal. Het is relatief dichtbij en zeker de moeite waard.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan