Menu

Sevilla

Sevilla ligt op ca. 130 km afstand van Cádiz en is met haar 600.000 inwoners – behalve een Mekka voor de flamenco en het stierengevecht – ook de meest spirituele, meest sensuele, meest romantische en bovenal meest Spaanse stad van Spanje.

Amerigo Vespucci en Fernâo de Magalhâes begonnen hun epische reizen vanuit de haven van Sevilla en Columbus ligt er begraven. De grote Spaanse schilders Velázquez en Murillo werden er geboren en de verhalen van Carmen en Don Juan spelen zich er af.

Sevilla staat bekend om de diep religieuze Goede Weekprocessies en de Feria de Abríl laat één van de opwindendste lentefeesten in Europa zien. Sevilla was al een bloeiende rivierhaven toen Julius Caesar het gebied in 45 v. Chr. veroverde. Onder Romeins bewind breidde de nederzetting zich uit tot een grote stad. Na enige tijd de hoofdstad te zijn geweest van het Visigotische koninkrijk en daarna van een Moorse taifa, viel de stad in 1248 in handen van Ferdinand III. Dankzij haar handelsmonopolie op Amerika bereikte de stad haar hoogste bloei tijdens de Gouden Eeuw.

De Río Guadalquivir trekt een brede geul door het stadscentrum en scheidt daarbij de monumentale handelswijk op de linkeroever van de zigeunerwijk op de rechteroever.

Kortom: Een stad met een rijke geschiedenis!

Bezienswaardigheden in Sevilla

  • De Kathedraal van Sevilla. Is een Gotisch bouwwerk met klokkentoren.
  • Barrio de Santa Cruz
  • Alcázar
  • Plaze de España
  • Koninklijk Paleis van Sevilla. Een Moors koninklijk renaissanscepaleis.
  • Torro del Oro. Een militaire uitkijktoren uit de 13e eeuw.

spanje-seville-kerk-kathedraal-gebouw   spanje-seville-straat-stad   spanje-seville-plaza de espania-paleis

Beste tijd voor een cruise naar Sevilla

De beste tijd om naar Sevilla, Spanje, te gaan is van april t/m oktober.

Algemene informatie over Sevilla

Valuta
De valuta in Sevilla, Spanje, is de Euro.

Haveninformatie
Alleen de kleinere cruiseschepen meren aan in de haven.

spanje-sevilla-haven-map.jpg   spanje-seville-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
In Sevilla zijn veel restaurantjes waar u voor een prima prijs heerlijk kunt eten. Probeer wat echte Spaanse hapjes uit.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan