Menu

Puerto Quetzal

Een havenplaats die zijn naam te danken heeft aan de vogel die het meest tot de verbeelding spreekt en het nationale symbool is van Guatemala. Ze waren bijna uitgestorven, maar nu kunt u ze weer zien in het Mario Dary reservaat, het Chelamje reservaat en de Sierra de Las Minas, ten noorden van Zacapa. De quetzalveren waren een statussymbool ten tijde van de oude Maya’s. Op het doden van een Quetzal stond bij de Maya’s de doodstraf. Puerto Quetzal ligt aan de Pacifische kuststreek met departementen Escuintla, Retalhuleu, Suchitepéquez en Santa Rosa. Interessante plekken zijn de zwarte stranden langs de Stille Oceaan, de opgravingen bij La Democracia, El Baúl en Abaj Takalik. Deze streek wordt door toeristen het minst bezocht, daar het er erg warm (te warm) is. Verkoeling vindt men pas bij de stranden. Het zand is van een diep donkerbruine kleur en de branding slaat met donderend geraas op het strand.

Bezienswaardigheden in Puerto Quetzal

  • Montericco is het prettigste badplaatsje, vooral omdat het grenst aan een schitterend mangrovereservaat.
  • Antigua is de mooiste stad van Guatemala: een groot, overzichtelijk openluchtmuseum vol straatjes en pleintjes met fascinerende monumenten uit de koloniale tijd. De culturele en historische waarde van de stad is in 1979 door UNESCO erkend.
  • Copán De Maya’s zijn erin geslaagd elke stad haar eigen karakter te geven: piramides zijn divers, tempels en paleizen verschillend, de schitterende decoraties zijn onvergelijkbaar. De artistieke kwaliteit, de perfectie in de beeldhouwkunst, daarin onderscheidt Copán zich van de andere Mayasteden.  Copán ligt net over de grens in Honduras. Wanneer u de excursie van het schip boekt, gaat u per vliegtuig van Puerto Quetzal en vervolgens nog 20 minuten in de bus naar Copán (vandaar de vrij hoge prijs van de excursie).

Guatamala-puerto-quetzal-antigua-markt-fruit   Guatamala-puerto-quetzal-antigua-stad-straat   Guatamala-puerto-quetzal-copan-maya-ruines

Beste tijd voor een cruise naar Puerto Quetzal

De beste reistijd voor Puerto Quetzal, Guatamala, is van november t/m april.

Algemene informatie over Puerto Quetzal

Valuta
De valuta in Puerto Quetzal is de Guatemalese quetzal.

Haveninformatie
Bij de cruiseterminal is er een markt (jademuseum) en verkoopkraampjes met lokaal gemaakte souvenirs en traditionele ambachten. Bij de cruisehaven zijn er ook café-bars, een restaurant, optredens van livemuziekbanden.

guatemala-puerto-quetzal-haven-map.png   guatemala-puerto-quetzal-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
De gerechten die in Guatemala te vinden zijn, zijn beïnvloed door de Maya, Spaanse en Mexicaanse keuken.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan