Menu

Topolobampo

Topolobampo is een havenstadje met 7.000 inwoners in de Mexicaanse deelstaat Sinaloa. Een schilderachtig havenstadje te midden van groene rotseilandjes en verborgen baaitjes met spectaculaire strandjes. Voor natuurliefhebbers een unieke plaats waar zeehonden, pelikanen, dolfijnen, fregatten en gieren regelmatige gasten zijn. Waar vissers vroeg op garnalenjacht gaan.

Topolobampo werd in 1884 gesticht door de utopisch socialist Albert Kinsey Owen, die hier een utopische kolonie stichtte. Deze kolonie bestond slechts tien jaar, maar diende wel als beginpunt van de Chihuahua al Pacíficospoorlijn, die de stad met Chihuahua en van daaruit met de Verenigde Staten verbindt, hoewel de treinen tegenwoordig pas vanaf Los Mochis vertrekken. Ook vertrekken vanuit Topolobampo geregeld veerponten naar La Paz op de zuidpunt van het schiereiland Neder-Californië.

Op 14 april 1914 vond voor de kust van Topolobampo het eerste luchtbombardement uit de geschiedenis plaats toen de constitutionalistische piloot Gustavo Salinas een bom liet vallen op een federaal oorlogsschip.

De belangrijkste exportproducten zijn aardolie, tomaten, koffie en katoen; voorts worden garnalen, zink, lood, koper, fluoriet, vleesconserven, fruit en bloemen uitgevoerd. Voor Mexico is het toerisme van groot belang: de deviezen, voornamelijk afkomstig van Amerikaanse toeristen, zorgen voor ongeveer 10% van de inkomsten. De overheid tracht via het Fondo Nacional de Turismo (FONATUR) de toeristencapaciteit sterk te vergroten en te verbeteren.

Bezienswaardigheden

  • Playa El Maviri. Een heerlijk strand.
  • Bahia de Topolobampo. Een meer.

Mexico-Topolobampo-haven-boten       Mexico-Topolobampo-park-natuur       Mexico-Topolobampo-vogel-natuur

Beste tijd
De beste tijd om naar Topolobampo, Mexico, te gaan is heel het jaar door.

Valuta
De valuta in Topolobampo, Mexico, is de Mexicaanse peso.

Haveninformatie
De haven ligt relatief dicht bij de stad.

Mexico-Topolobampo-cruise-haven-map       Mexico-Topolobampo-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Typisch eten in Mexico zijn natuurlijk de welbekende tortilla’s en taco’s maar wist u ook dat een typisch gerecht kan bestaan uit jumles en chapulines?! Dit zijn kevers en sprinkhanen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan