Menu

Tampa (Florida)

Tampa is een stad in Florida in het zuiden van de Verenigde Staten. De stad ligt aan het einde van de Baai van Tampa, de stedelijke agglomeratie ligt met name tussen de Golf van Mexico en deze baai. De stad is de grootste van deze agglomeratie die meer dan 2,6 miljoen inwoners heeft en de steden Saint Petersburg, Clearwater en Largo omvat. De stad zelf heeft maar 334.550 inwoners.

Tampa is één van de snelst groeiende steden van Florida. Zeker de 45 km strand langs de Golf van Mexico is een echte trekpleister aan het worden. Maar het toerisme is nog niet alles overheersend.

Tampa ligt aan Tampa Bay en is 1 van de grootste steden van Florida. U vindt langs de Golf van Mexico stranden van wel 45 km lang.

Bezienswaardigheden in Tampa

  • Tampa Museum of Art
  • Fort DeSoto Park of Busch Gardens, een themapark over Afrika met o.a. 2 spectaculaire achtbanen genaamd Gwazi en Kumba
  • ‘s Avonds is 7th Avenue een levendige buurt met bars en restaurants
  • Pretpark Busch Gardens
  • Florida Aquarium

Florida-tampa-gebouwen   Florida-Tampa-movie-gebouw   Florida-Tampa-tampa bay-dieren-giraffe

Beste tijd voor een cruise naar Tampa

De beste tijd om naar Tampa, Florida, te gaan is heel het jaar door.

Algemene informatie over Tampa

Valuta
De valuta in Tampa, Florida, is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
Port Tampa heeft 3 cruiseterminals. Het adres van de cruisehaven is “1101 Channelside Drive, Tampa, FL 33602”. De parkeerfaciliteiten van Port Tampa (parkeergarage Channelside, meerdere verdiepingen) bevinden zich aan de overkant van cruiseterminals 2 en 3. Zelfbediening kost USD 15 per auto per dag (voor extra grote voertuigen USD 30 per dag). Valetparkeren kost USD 20 meer (respectievelijk 35 en 50 USD). In de meeste gevallen begint het incheckproces van passagiers om 10.00 uur.

florida-tampa-haven-map.jpg  florida-tampa-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Voor de winkelliefhebbers is Tampa Bay Area zeer geschikt om te winkelen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan