Menu

Pylos

Het karakteristieke plaatsje Pylos ligt in de Baai van Navarino in het zuidwestelijke deel van de Peloponnesos. In de baai ligt als een rotsachtige drempel het onbewoonde eiland Sfaktiria. Het stadje Pílos heeft 3.000 inwoners en bevindt zich op een afstand van 52 kilometer van Kalamata. De binnenvaart met het schip is adembenemend en het is dus aan te raden buiten op de open dekken te gaan kijken.

Pílos heeft verschillende locaties gekend. Volgens de overlevering stichtte ene Pylos in de 14de eeuw v. Chr. een stad op de heuvel Engliános, 17 km ten noorden van het huidige Pílos. Neleus verdreef hem van de heuvel, bouwde er een paleis en maakte van Pylos een balangrijke stad. Daarna zwijgt de geschiednis eeuwenlang. Totdat in het begin van de 13de eeuw de Franken de Pelopponesos bezetten. In de eeuwen daarna kwam de omgeving van de baai steeds in andere Westeuropese handen, totdat de Turken in 1500 de zaak overnamen. Zij bouwden aan de zuidkant van de baai, het huidige Pílos, een nieuw fort, zodat de baai van twee kanten gecontroleerd kon worden.

Bezienswaardigheden in Pylos

  • Platiá Trión Navárchon, een mooi plein aan de haven van Pílos. Het plein wordt aan drie zijden omringd met café’s, restaurants en diverse winkels, die aan één kant schuil gaan achter arcaden.
  • Neokastro, fort dat zich op een lage heuvel bevindt en in 1573 door de Turken werd gebouwd.
  • Het Paleis van Nestor
  • Fort van Methone, Venetiaans fort beschikt over een langgerekte, gave vestigingsmuur met op de voorgrond een goudkleurig zandstrand en een diepblauwe zee.

Griekenland-pylos-stad   Griekenland-pylos-zee-snorkelen   Griekenland-pylos-dorp-berg

Beste tijd voor een cruise naar Pylos

De periode van mei t/m oktober is de beste tijd om naar Pylos te reizen.

Algemene informatie over Pylos

Valuta
De valuta in Griekenland is de Euro.

Haveninformatie
De schepen leggen aan in de haven. Over het algemeen leggen er vooral kleine, luxere cruiseschepen aan.

Griekenland-pylos-cruise-haven-map   Griekenland-pylos-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Leuke souvenirs om uit Pylos mee te nemen zijn geweven of geborduurde stoffen die overal te koop zijn. In de Griekse restaurants gaat het er informeel aan toe. U kunt soms zelf de keuken inlopen en aanwijzen wat u wenst te eten. Gyros met Tzaziki-saus smaakt in Griekenland natuurlijk nog beter. Griekse koffie wordt zwart, met de koffiedik erin, geserveerd. Laat de drab eerst zinken voordat u de koffie uit een klein kopje drinkt.
Griekenland staat bekent om zijn vis en u zult dan ook vele vis-restaurants aantreffen. Probeert u eens de overheerlijke Kalamari. Aan te bevelen is het restaurant Gregori’s: serveert heerlijke specialiteiten in een tuin. Vanuit het café Santarosa loopt u heuvelopwaarts en vervolgens ziet u rechts het restaurant met het rode uithangbord.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan