Menu

Malaga

Malaga wordt ook wel de hoofdstad van de Costa del Sol genoemd. Het is vooral een gezellige en levendige stad met mooie parken en pleinen, smalle straatjes boordevol restaurants en bodega’s. De stad aan de voet van de heuvel Gibralfaro, die het handelsmerk van Málaga is, strekt zich uit over een groot gebied tussen de bergen en de zee. Vrijwel alle bezienswaardigheden liggen in de oude binnenstad.

Uw cruiseschip ligt in de haven van Malaga, op 5 minuten loopafstand van het centrum (rechtdoor de haven uitlopen). Wanneer u linksaf slaat en de brug oploopt, komt u bij het grote warenhuis El Corte Ingles.

Bezienswaardigheden in Malaga

  • Arena. In de Plaza de Toros kunnen elke zondag 14.000 mensen de stierengevechten en de prestaties van de erfgenamen van Joselito en Manolete gadeslaan.
  • Alcazaba. Van het Gibralfaro loopt een wandelpad naar het lager gelegen Alcazaba, een van oorsprong Moorse vesting, gebouwd op Romeinse fundamenten uit de 11de eeuw. In 1931 werd het tot nationaal monument uitgeroepen en geheel gerestaureerd.
  • Gibralfaro. Een goed punt om uw bezichtiging van Málaga te beginnen is de top van deze 130 meter hoge, met bomen begroeide heuvel.
  • Kathedraal. De kathedraal ligt midden in het centrum en heeft niet vijfentwintig altaren, vijftien zijkapellen en een rijkelijk versierd koepelplafond.
  • Paseo del Parque
  • Museo de Bellas Artes (Museum van de Schone Kunsten).

  Spanje-Malaga-zee-golven   Spanje-Malaga-gebouw-fontein

Beste tijd voor een cruise naar Malaga

De beste tijd om naar Malaga, Spanje, te gaan is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Malaga

Valuta
De valuta in Malaga is de Euro.

Haveninformatie
De cruisehaven van Malaga ligt in de Middellandse Zee. In termen van cruiseverkeer is het de tweede haven van het schiereiland. Het verkeer groeit jaarlijks. De cruisehaven van Malaga heeft twee terminals: Terminal A en Terminal B. De totale oppervlakte is 14.000 m2. Beide terminals hebben twee niveaus, een noordpier en een zuidpier. De maximale lengte voor een schip dat kan worden ondergebracht is 340 m. De cruiseterminals van Malaga bedienen ook schepen die zich in de ADL en de oostelijke kades bevinden.

Spanje-Malaga-cruise-haven-map  Spanje-malaga-cruise-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
In Malaga zijn verschillende markten, overdekte en openlucht markten. Voor de versmarkt moet u bij de overdekte markten zijn.

Winkelen kunt u het beste doen bij calle marques larios, centro comercial larios of bij de haven van Malaga.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan