Menu

Cruise naar Anguilla

Anguilla behoort tot de Bovenwindse eilanden. Een vlak en tamelijk droog eiland met vele baaien en stranden. De zee is glashelder en voor de kust liggen koraalformaties met prachtige tropische vissen. Het klein gerekte eiland Anguilla met als hoofdstad The Valley ligt ten westen van St. Maarten. Door de eeuwen heen heeft dit eiland onder Engelse heerschappij gestaan en is pas begin jaren tachtig onafhankelijk geworden.

Anguilla heeft ongeveer 18.000 inwoners. De belangrijkste haven van het eiland is Sandy Ground. Het eiland bestaat volledig uit duinen, stranden en lage kliffen. De economie van Anguilla is voornamelijk afhankelijk van toerisme.

Bezienswaardigheden in Anguilla

  • Shoal Bay
  • Meads Bay
  • Little Barnes
  • The Valley
  • St Gerard’s Catholic Church
  • Sandy Ground
  • West End

Bovenwindse eilanden-Anguilla-Haven   Bovenwindse eilanden-Anguilla-Strand   Bovenwindse eilanden-Anguilla-Bootjes  

Beste tijd voor een cruise naar Anguilla

De beste reistijd voor Anguilla is het hele jaar door, er is bijna altijd een aangename of warme temperatuur en amper tot weinig neerslag op het eiland. De hoogste gemiddelde temperatuur in in Anguilla is 29°C in augustus en de laagste is 26°C in januari.

Algemene informatie over Anguilla

Valuta
De valuta in Anguilla is de Oost-Caribische dollar

Haveninformatie
Cruiseschepen die naar Anguilla eiland varen, leggen aan bij Blowing Point. Dit is een havenstad aan de zuidkust van het eiland.

Bovenwindse eilanden-Anguilla-Plattegrond   Bovenwindse eilanden-Anguilla-Haven-port

 Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan