Menu

Puerto Limon

Puerto Limón is een drukke havenstad aan de Caribische kust. De stad telt 70.000 inwoners. Puerto Limón wordt meestal kortweg Limón (citroen) genoemd. Het stadspark Vargas, vlakbij de zee en ook de levendige “mercado” (markt) in de stad is een bezoekje waard. Uw cruiseschip ligt in Puerto Limón, op ca. 15 minuten lopen van het centrum. Op de kade staan diverse kraampjes met allerlei souvenirs. Tevens kunt u een pedicure of manicure laten doen op de kade.

Puerto Limón is een van de belangrijkste havens van het Caribisch gebied, en heeft zo’n 105.000 inwoners, waarmee het de derde stad van het land is na San José en Cartago. De meesten van deze zijn van Jamaicaanse afkomst en waren in het eind van de 19e eeuw naar Puerto Limón gebracht voor de aanleg van een spoorlijn naar San José.

Bezienswaardigheden in Puerto Limon

  • Museo de Oro Precolombino. Dit museum herbergt een prachtige collectie gouden voorwerpen, gemaakt door de vroegere bewoners. Vooral de vele dierfiguurtjes zijn zeer bijzonder.
  • Teatro Nacional. Dit theater is eind vorige eeuw gebouwd en van binnen rijk gedecoreerd. Op één van de plafonds bevindt zich een schilderij van de koffieoogst dat ook is afgebeeld op de biljetten van de vijf Colon. Schuin tegenover het theater staat het Gran Hotel Costa Rica, met één van de weinige terrasjes in de stad.
  • Mercado Central. Deze kleurrijke, goed bezochte overdekte markt is een goede plek om souvenirs te kopen. Buiten op de stoep worden alle soorten groenten en fruit aangeboden.
  • Museo de Jade. Hier bevindt zich een schitterende verzameling voorwerpen van jade en keramiek. U heeft hier vandaan een mooi uitzicht over de stad en de omgeving.
  • Parque Espana. Hier staat de grootste boom van de stad. Links staat de vroegere Fabrica National de Licores, waar tegenwoordig het Centro Nacional de Cultura gevestigd is met expositieruimtes en theaterzalen.
  • Museo Nacional. Dit museum is gevestigd in het vroegere fort Buenavista waarvan u een prachtig uitzicht heeft.  In één van de torens zitten nog kogelgaten uit de burgeroorlog van 1948. Binnen vindt u een aantal zalen die gewijd zijn aan de geschiedenis van Costa Rica. Ook hier zijn voorwerpen van jade en goud tentoongesteld. De binnenplaats is een mooie tuin met naast een stapel kanonskogels ook enkele veel grotere ronde stenen, herinneringen aan vroegere bewoners.
  • Serpentario. Hier vindt u levende reptielen en amfibieën, die in Costa Rica voorkomen en in andere landen.

Costa-Rica-puerto-limon-jungle-natuur   Costa-Rica-puerto-limon-vulkaan-natuur   Costa-Rica-puerto-limon-zonsondergang-palmboom

Beste tijd voor een cruise naar Puerto Limon

Alle maanden, op juni en juli na, zijn perfect voor goed weer in Puerto Limón. Gemiddeld is het het hele jaar door heet.

Algemene informatie over Puerto Limon

Valuta
De valuta in Costa Rica is de Costa Ricaanse colon (CRC)

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Puerto Limon meren aan bij de passagiersterminal van Hernan Garron Salazar (veerboot en cruise). De faciliteit is in 2019 (augustus tot november) opnieuw ontworpen en gerenoveerd. Het renovatieproject van meer dan $ 200.000 heeft geresulteerd in verbeteringen aan het uitkijkpunt, de binnenplaats en de boardinghallen.

puerto-limon-portmap   Costa-Rica-puerto-limon-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Puerto Limón. Wanneer u op eigen gelegenheid wilt gaan, raden wij u aan om vooral niet in Puerto Limón te blijven, maar naar een nationaal park te gaan met een taxi. In Puerto Limón zult u namelijk niet veel van de schoonheid van het land zien.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan