Menu

Barbuda

Barbuda is een eiland in de Caribische zee. Het is het tweede eiland van het land Barbuda en Antigau. Codrington is de enige plaats op het eiland.

Barbuda leeft vooral van de visserij en de landbouw. Toerisme komt hier in mindere mate voor. Er zijn maar een paar winkels en restaurants, die voornamelijk plaatselijke dingen verkopen.

Bezienswaardigheden in Barbuda

  • Museum of Antigua and Barbuda. Dit museum werd geopend in 1985. U kunt hier voorwerpen van de geschiedenis bekijken.
  • Fort James in St. John’s. Dit fort moest de stad beschermen tegen aanvallen van buitenaf.
  • Devil’s bridge. Dit is een natuurlijke brug bij de kustlijn Indian Town Point.
  • Half Moon Bay. Dit ene deel is een halve maan qua vorm.

Antigua-Barbuda-Cruise-haven-stad-kerk   Antigua-Barbuda-Cruise-haven-strand   Antigua-Barbuda-Cruise-haven-uitzicht-baai

Beste tijd voor een cruise naar Barbuda

De beste tijd om naar Barbuda te gaan is het hele jaar door.

Algemene informatie over Barbuda

Valuta
De valuta op Barbuda is de Oost-Caribische dollar.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Barbuda Island dok (anker) in Codrington – havenstad (enige nederzetting) aan de westkust. Voor veel schepen is deze aanloophaven echter meestal een tussenstop voor ‘stranddagen’, met inbegrip van ankerplaatsen voor de kust en passagiers die aan land en terug worden aangeboden via de tenderboten van het schip.

barbuda-haven-map.jpg   barbuda-haven.jpgOntvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan