Menu

Coquimbo

Coquimbo is een stad in Chili, in de provincie Elqui. De stad is de hoofdstad van Elqui. Coquimbo ligt in een vallei zo’n tien kilometer ten zuiden van La Serena; beide steden vormen samen een grootstedelijk gebied. De stad Coquimbo heeft 163.036 inwoners (2002) en is gelegen aan de Pan-Amerikaanse Snelweg. Coquimbo heeft heerlijke stranden.

Bezienswaardigheden in Coquimbo

  • Observatorio Cerro la Silla
  • O’Higgins Park
  • El Mirador des Fuerte
  • El Barrio Ingles
  • Kruis van het millennium
  • Lokale markten

chili-Coquimbo-strand-totoralilo-landschap   chili-Coquimbo-landschap-vogels-natuur   chili-Coquimbo-caleta punta de choros-grot-vogel-zee

Beste tijd voor een cruise naar Coquimbo

De beste reistijd voor Coquimbo in Chili is van januari t/m april en de maanden november en december, waarin je een aangename temperatuur hebt en geen tot amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Coquimbo is 22°C in januari en de laagste is 16°C in juli.

Algemene informatie over Coquimbo

Valuta
De valuta in Chili is de Chileense Peso.

Haveninformatie
Coquimbo is een belangrijk industrie- en scheepvaartcentrum. Ook het toerisme begint zich te ontwikkelen. De stad is een toegangspunt voor verschillende strandsteden in het zuiden, zoals Guanaqueros en Tongoy.

Coquimbo-Map.mediumthumb   coquimbo-port

Tip(s) van Captain Cruise

Breng een bezoekje aan de lokale marktjes. Kom in de sferen van het echte Chileense leven.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan