Menu

Santa Marta (Colombia)

Hoewel moderne gebouwen en de toenemende verkeerschaos het charmante, sfeervolle centrum van het koloniale stadje grotendeels ontsieren, is Santa Marta voor veel Colombianen nog steeds de ideale vakantiebestemming. En dat komt door haar ligging aan de kust: zon, zee en rum.

De oudste nog bestaande stad in Colombia werd al gesticht in 1525 door Spaanse veroveraar Rodrigo de Bastidas vanwege haar veilige haven en schitterende ligging aan de voet van ‘s werelds hoogste bergketen Sierra Nevada de Santa Marta. Tegenwoordig vormt Santa Marta tijdens je rondreis door Colombia vooral een goede uitvalsbasis voor een tripje naar Tayrona National Park, Ciudad Perdida of het vissersdorpje Taganga.

Bezienswaardigheden in Santa Marta

  • Quinta de San Pedro Alejandrino. Gebouwd in de 17de eeuw, het laatste huis van Simon Bolivar
  • De kathedraal. Rijksmonument gebouwd in 1766
  • La Casa de la Aduana (Customs House)/Tayrona Museum. Het is het oudste huis van Zuid-Amerika, gebouwd in 1530.
  • Madame Agustine Huis. Een juweel van de koloniale architectuur.
  • San Fernando fort.  Gebouwd door de Spaanse veroveraars, een prima voorbeeld van koloniale militaire architectuur.
  • Tairona Nationaal park. Gelegen op 34 km ten noorden van Santa Marta, het is de belangrijkste ecologische reserve in Colombia  met ongerepte stranden, ecotoerisme en inheemse stammen.
  • Quebrada Valencia. Een majestueuze waterval in het midden van het regenwoud
  • Pueblito. Ook bekend als Cahirama, is een van de 200 pre-Columbiaanse steden
  • Taganga. Een authentieke vissersstadje, bekend als een geweldige plek voor duikers en het heeft mooie stranden
  • Mamancana Natuurlijke Reserve. Dit natuurreservaat biedt de mogelijkheid om dieren in het wild te zien en waar u kunt parapenten, abseilen, rotsklimmen en kanoën.

colombia-santa marta-gekleurde gebouwen   colombia-santa marta-gebouw   colombia-santa marta-vuurtoren-haven

Beste tijd voor een cruise naar Santa Marta

De beste reistijd voor Colombia is december t/m februari, juli en augustus.

Algemene informatie over Santa Marta

Valuta
De valuta in Santa Marta, Colombia, is de Colombiaanse Peso.

Haveninformatie
Cruiseschepen meren aan in Puerto de Colombia, ongeveer 800 meter naar het centrum van de stad. De haven is een container terminal zonder voorzieningen voor passagiers. Een korte pendelbus brengt u naar het centrum van de stad aan het strand.

colombia-santa marta-cruise haven-map   colombia-santa marta-cruise haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip. Ten zuidoosten van Santa Marta ligt het bergdorp Minca. Deze plaats ligt niet ver van Santa Marta en de kust, maar het is hier aanzienlijk koeler en het regent bovendien vaker. Het groene, bergachtige regenwoud is een geliefde plek voor mensen die talrijke vogels willen spotten. In de omgeving van Minca vindt u bovendien diverse koffieplantages. Wie meer wil leren over het koffieproces kan een tour regelen op een van de plantages, zoals Hacienda La Victoria. Vanuit Minca kunt u ook diverse watervallen bezoeken zoals Cascadas de Marinka en Pozo Azul.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan