Menu

Charlestown

Lopend door de straatjes van het stadje Charlestown waant u zich nog in het Koloniale tijdperk. Het gebrek aan modernisering heeft ervoor gezorgd dat dit stadje zich nog in de oorspronkelijke staat bevindt. Er zijn tal van 18de-en 19de-eeuwse gebouwen in Charlestown.

Nevis is een eiland behorend tot de Kleine Antillen in de Caribische Zee. Staatkundig is het een deelstaat van Saint Kitts en Nevis. De charme en de rust op het eiland brengt u terug naar de tijd dat “stress” maar een woord was en niet een manier van leven. Nevis wordt omringd door azuurblauw helder water. Ontdek op Nevis de prachtige flora en fauna. Vanaf de top van de Nevis Peak heeft u een schitterend uitzicht op de groene heuvels van het eiland. De tijd heeft hier stilgestaan. De bewoners zijn vriendelijk, behulpzaam en zeer gastvrij.

Bezienswaardigheden in Charlestown

  • Trail naar Nevis Peak
  • Golden Rock Nature Trail
  • Museum of Nevis History
  • Eden Brown Estate
  • Ruines van Hamilton Estate
  • Horatio Nelson Museum
  • Botanische Tuinen van Nevis

amerika-boston-charlestown-gekleurde huizen   amerika-boston-charlestown-gebouwen-huizen   amerika-boston-charlestown-fonteintje

Beste tijd voor een cruise naar Charlestown

Het regenseizoen op Saint Kitss en Nevis valt tussen juni en november. Naast korte, maar heftige stortbuien ‘trotseer’ je van juni tot en met augustus ook nog eens temperaturen van ver in de dertig graden. Voor geslaagd eilandhoppen kies je voor een vertrek tussen eind december en april. Wie liever geen orkanen ontmoet, vermijdt de maanden augustus en september.

Algemene informatie over Charlestown

Valuta
De munteenheid is de East Caribbean dollar. Met Amerikaanse dollars kunt u in de toeristenplaatsjes ook terecht.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Nevis Island gaan voor anker in open zee en vervoeren hun passagiers naar de pier van Port Charlestown via de tenderboten van het schip.

charlestown-haven   amerika-boston-charlestown-cruise-haven-map

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Charlestown. Er zijn een aantal suikerplantages, neem hier zeker een kijkje. Ook kunt u veel ontdekken door een fiets te huren op het eiland.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan