Menu

Savona

Een provinciehoofdplaats met een bisschoppelijke zetel, een belangrijke haven en bloeiende industrie. Bezoekt u vooral de Kathedraal S. Maria Assunta. In het verleden door de Romeinen als Savo Oppidum Alpinum aangeduid, werd voor de stad het nauwe nabuurschap met Genua gevaarlijk. Genua hield in deze strijd de overhand en onderwierp het Ghibellijnse Savona in 1528.

Het kunsthistorisch belangrijke deel van de stad bevindt zich rond de haven waar ondanks de verwoestingen van de tweede wereldoorlog prachtige gebouwen te bezichtigen zijn.

Bezienswaardigheden in Savona

  • Kathedraal S. Maria Assunta. Op de plaats van een franciscanenkerk werd tussen 1589 en 1604 een gebouw opgetrokken waarvan de marmeren façade zich nu in een door de barok geïnspireerde stijl vertoont. Ook de koepel is een werk uit de vorige eeuw terwijl de campanile sinds 1611 onveranderd is gebleven. Het drieschepige interieur bergt een schat van belangrijke kunstwerken zoals het doopvont, een marmeren kruisbeeld, een marmeren kansel en een koorgestoelte.
  • Cappella Sistina.  De bouw is een stichting van Paus Sixtus IV voor zijn ouders (ca. 1480). In de zeer harmonische met stucco versierde binnenruimte (1764) bevindt zich een hoogwaardig grafmonument. Boven de kansel ziet u een waardevol orgel uit de 18de eeuw.

italie-savona-haven toren-gebouwen   italie-savona-stad-gebouwen-view   italie-savona-strand

Beste tijd voor een cruise naar Savona

De beste tijd om naar Savona, Italië, te reizen is van juni t/m september, dan valt er namelijk amper neerslag.

Algemene informatie over Savona

Valuta
De valuta in Savona, Italië, is de Euro.

Haveninformatie
De cruiseterminal heeft een enorm balkon (1200 m2 / 13.000 ft2) en een grote overdekte parkeerplaats voor personenauto’s, tourbussen en taxi’s. Het dagtarief voor parkeren is EUR 12 per voertuig.

italie-savona-haven-map.png   italie-savona-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Als u een dagje wilt gaan shoppen, dan is het warenhuis Centro commerciale 2 Gabbiano een ideale plek om naar toe te gaan.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan