Menu

Tarragona

Tarragona is een stad in de Spaanse autonome regio Catalonië. De stad ligt aan de Mediterraanse Costa Dorada en ligt op een hoogte van 6 meter boven zeeniveau.

De stad heeft een zomers en mild Mediterraans klimaat, vrijwel gelijk aan dat van het nabijgelegen Barcelona. De indrukwekkende paasprocessies die tijdens de Heilige Week (Semana Santa) plaatsvinden zijn door de Catalaanse regering als cultureel erfgoed bestempeld. Tarragona staat bekend om haar uitbundige viering van het carnaval in de lente, en ligt vlakbij de zeer toeristische badplaats Salou en één van de grootste pretparken van Europa, Port Aventura.

Als de zon schijnt kun je goed de dag doorbrengen op een van de vele stranden die Tarragona rijk is en als de zon het laat afweten kun je goed winkelen in de vele winkelstraten of naar het overdekte winkelcentrum Eroski gaan.

In de stad vindt men een behoorlijk groot aantal historische monumenten. Eén van deze, de ruïnes van het oude Tarraco uit de Romeinse tijd, staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De ruïnes bestaan uit 14 aparte bouwwerken, die als één archeologische verzameling worden beschouwd.

Bezienswaardigheden in Tarragona

  • Historisch centrum. In het oude centrum van de stad vindt men onder andere overblijfselen van het oude Romeinse comitium. Ook is er een gedeelte van de oorspronkelijke stadsmuur te zien.
  • Amfitheater. Het Amfitheater van Tarragona stamt uit de 1e eeuw. Het bevat o.a. overblijfselen van een Visigothische basiliek en een Romaanse kerk.
  • Centrale markt. De markt van Tarragona is geïnstalleerd in een modernistisch gebouw dat werd geconstrueerd in 1915. De architect van dit bouwproject was Josep Maria Jujol i de Barberà.
  • El Balcó del Mediterráni (Het balkon van de Middellandse Zee). Een uitkijkpunt aan het einde van één van de ‘rambla’ van de stad, waar van uit een deel van de stad, de haven en de Middellandse Zee kunnen worden gezien.
  • Romeinse circus
  • Romeinse aquaduct
  • Catedral de Santa Maria (Santa Maria Kathedraal)

Spanje-Tarragona-strand-zee-uitzicht   Spanje-Tarragona-stad-kerk-huizen   Spanje-Tarragona-portaventure world-kermis-attractie

Beste tijd voor een cruise naar Tarragona

De beste tijd om naar Tarragona, Spanje, te gaan is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Tarragona

Valuta
De valuta in Tarragona, Spanje, is de Euro.

Haveninformatie
De haven heeft een speciale plek voor de cruiseschepen. Hier zijn pendeldiensten beschikbaar om naar het centrum te gaan. Deze rit duurt ongeveer 10 minuten.

Spanje-Tarragona-cruise-haven-map   Spanje-Tarragona-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Als u in Spanje bent moet u zeker de overheerlijke paella proberen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan