Menu

Mazatlan

Mazatlan is een stad in de Mexicaanse deelstaat Sinaloa. Het ligt aan de kust van de Golf van Californië en is een van Mexico’s belangrijkste havensteden. Het heeft een inwonersaantal van 354.730. De naam Mazatlan komt uit het huatl en betekent ‘plaats van het hert’. Het was de hoofdstad van de Mazateken. De stad werd gesticht in 1820. In de 10e eeuw groeide de bevolking sterk vanwege de zilvermijnbouw in het achterliggende gebied. Veel immigranten kwamen uit Duitsland.

De stad ligt aan de voet van de Sierra Madre en is een van de voornaamste badplaatsen in Mexico. Er is een lange en schitterende boulevard met vele hotels en mooie stranden. Mazatlan is te verdelen in 2 gebieden. De Zona Dorada (Golden Zone) ligt in het noorden waar de meeste hotels, restaurantjes, bars en kleine winkeltjes zijn. In het zuiden ligt El Centro (binnenstad) waar het hart van de stad is. Mazatlan is verder ook bekend door de vele cruiseschepen die daar voor een of meerdere dagen afmeren.

Bezienswaardigheden in Mazatlan

  • Mercado. Hier komen duizenden mensen hun boodschappen doen.
  • Het oude Mazatlan heeft een enorme charme, leuke straatjes, winkeltjes en de markt.
  • Kathedraal. De zeer fraaie kathedraal uit 1875 is een bezoek waard. Let u op: er zijn geen korte broeken toegestaan.
  • Plaza Mechado. Dit plein ligt in het mooiste gedeelte van het oude Mazatlan, er zijn vele terrasjes. Bij het Altazor ars Cafee vindt u de lekkerste koffie van de stad.
  • Parque Revolution. Dit plein ligt ten zuiden van de kathedraal en is een leuke plaats om te relaxen.
  • Stadhuis. Het imposante stadhuis van Mazatlan
  • Sea Shell Museum. In dit museum bevindt zich de reuzen Sea Shell fontein die door duizenden mensen bezocht wordt.

mexico-mazatlan-weg-berg   mexico-mazatlan-paarden-strand-zee   mexico-mazatlan-boten-huizen-haven

Beste tijd voor een cruise naar Mazatlan

De beste tijd om naar Mazatlan, Mexico, te gaan is gedurende het hele jaar.

Algemene informatie over Mazatlan

Valuta
De valuta in Mazatlan is de Mexicaanse peso.

Haveninformatie
Uw cruiseschip ligt niet zover van de mooie boulevard van Mazatlan. Bij de terminal staan over het algemeen ook veel taxi’s.

mexico-mazatlan-haven-map.png   mexico-mazatlan-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Het grootste winkelcentrum met meer dan 120 winkels is het ‘La Gran Plaza’ in de Golden Zone. Degenen die dat niet leuk vinden kunnen terecht in het centrum van de stad met kleine winkeltjes die drank, vanille, leer, borduurwerk uit Concordia en ander vlechtwerk verkopen. Ook zijn er vele stalletjes met T-shirts, hoeden, pottenbakkerswerk, houten beeldjes en de grote Mexicaanse sombrero’s. Alles is handwerk. Verder winkelen in het oude Matzalan bij Plaza Machado is aan te bevelen.

Bij stalletjes moet u zeer zeker afdingen. De meeste winkels zijn geopend van 09.00 tot 20.00 uur met een paar uurtjes lunchpauze. Veel winkels zijn ook op zondagmiddag open. Hoewel er veel bussen/busjes rijden, is het toch te adviseren om een taxi te huren. Mocht deze geen meter hebben, wordt het aangeraden van te voren een prijs af te spreken. De taxichauffeur verwacht wel een fooi.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan