Menu

La Paz

La Paz is de hoofdstad van de Mexicaanse staat Baja California Sur. Het ligt in het zuiden van het schiereiland Neder-Californië aan de Golf van Californië. La Paz heeft 189.176 inwoners (2005) en is de hoofdplaats van de gemeente La Paz. De stad ligt tussen bergen en een baai, en heeft een haven. Bronnen van inkomsten zijn zilver, landbouw, visserij en parels. De stad heeft slechts vijf straten met toeristische winkels, restaurants en reisbureaus. De lokale winkels zijn gemixt met de toerismewinkels, wat de stad een levendig gevoel geeft. De romantische kust met zijn loopbrug (de Malecon) staat garant voor prachtige zonsondergangen. Ontspannen op een bankje aan de waterkant genieten van de van de lokale vissersboten en zeilboten uit de hele wereld. La Paz biedt als Baja de eco-toeristische centrum een breed scala van reizen, aangeboden door professionals gewijd aan het behoud van het milieu.

Vanuit het centrum ziet u het Mogote schiereiland met zijn vele soorten vogels. In het noorden vindt de woestijn eilanden van El Espiritu Santo, La Partida en Los Islotes. De eilanden zijn uitermate geschikt voor duikers, kajakvaarders, vissers, snorkelaars, wandelaars en liefhebbers van strand. Ecologen zijn op het eiland aanwezig om deze ongerepte eilanden, bestaande uit flora en fauna aan de bezoekers te tonen en ze meer te leren over de zee en natuurlijk te laten genieten van de witte zandstranden, de multi – gekleurde kliffen en het zeeleven.

De stad heeft een aantal jaarlijkse evenementen zoals Carnaval voor een periode van zes dagen voor Aswoensdag, Fiesta de La Paz, gehouden op 3 mei viert men de stichting van de stad. Hengelsport wedstrijden, jet ski races en het Nautisch Cup vinden hier ook plaats.

Kortom, een stad waar u zich zeker niet zult vervelen!

Bezienswaardigheden in La Paz

  • Playa Balandra
  • The Cortez Club. Hier kunt u scubadiven, snorkelen en walvissen spotten.
  • Playa el Coromuel. Waterpark met strand.
  • Cathedral of La Paz. Kathedraal, tempel met geschiedenis.

mexico-la-paz-zee-strand-dolfijn   mexico-la-paz-zee-strand-zee-zonsondergang-boulevard   mexico-la-paz-zee-strand-zee-zonsondergang-pelikaan

Beste tijd voor een cruise naar La Paz

De beste tijd om naar La Paz, Mexico, te gaan is gedurende het hele jaar.

Algemene informatie over La Paz

Valuta
De valuta in La Paz is de Mexicaanse peso.

Haveninformatie
De cruiseschepen meren aan in Puerto De Pichilingue. La Paz ligt 16 km van de haven af.

mexico-la-paz-haven-map.png   mexico-la-paz-cruise-harbour      

Tip(s) van Captain Cruise
In La Paz kunt u snorkelen bij een van de mooie stranden. Op deze manier kunt u de onderwaterwereld ontdekken.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan