Menu

Los Angeles

Los Angeles (vaak afgekort LA) is een grote, uitgestrekte metropool aan de westkust van de Verenigde Staten. De bijnaam van de stad is City of Angels (Stad van de Engelen). Los Angeles is de grootste stad in Californië, en de op een na grootste stad in de Verenigde Staten, met een inwoneraantal van 4.018.080 (2007). In de Los Angeles metropolitan area (Los Angeles, San Bernardino, Riverside, Ventura en Orange County) wonen meer dan 16 miljoen mensen met veel verschillende etnische en economische achtergronden.

De stad is ontstaan aan de rivier genaamd Los Angeles River en werd door de Spanjaarden benoemd als El Pueblo de Nuestra Señora La Reina de Los Angeles de Porciuncula. De stad is samen met nog andere plaatsen gelegen op de vlakte waar de vloed de vrije ruimte had, deze wordt nu geduid als Los Angeles Plains. De stadsnaam is veel vernoemd en geroemd, er zijn schepen naar de stad vernoemd en ook liedjes geschreven over de stad. Er is zelfs speciale magazine die voor en over de stad gaat. De Spaanse benaming Los Ángeles komt in Latijns-Amerika ook voor als benaming voor andere steden, zie hiervoor Los Ángeles.

Los Angeles staat ook bekend om Disneyworld, Hollywood, Beverly Hills of trips naar de Grand Canyon. Maar het is ook een grote autostad. Er zijn immense parkeerterreinen, precies voor de voordeur voor elk museum, elke winkel en elk openbaar gebouw. Wilt u in de voetstap of handdruk van de echte sterren staan, dan kunt u naar Mann’s Chinese Theater.

Bezienswaardigheden in Los Angeles

  • Hollywood Universal Studios
  • Mann’s Chinese Theater
  • Beverly Hills
  • Disneyworld
  • Trips vanuit L.A. naar de Grand Canyon of Las Vegas, de grootste gokhal ter wereld.

Verenigde-Staten-los-angeles-stad-zonsondergang-uitzicht   Verenigde-Staten-los-angeles-stad-gebouwen   Verenigde-Staten-los-angeles-hollywood-heuvel

Beste tijd voor een cruise naar Los Angeles

De beste tijd om naar Los Angeles, Verenigde Staten, te reizen is tussen mei en oktober.

Algemene informatie over Los Angeles

Valuta
De valuta van Los Angeles is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
Cruiseschepen liggen aan de passagiersterminal San Pedro.

Verenigde-Staten-los-angeles-cruise-haven-map   Verenigde-Staten-los-angeles-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Een echte aanrader is Grand Central Market voor liefhebbers van exotisch eten.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan