Menu

Los Angeles

Los Angeles (vaak afgekort LA) is een grote, uitgestrekte metropool aan de westkust van de Verenigde Staten; de bijnaam van de stad is City of Angels (Stad van de Engelen). Los Angeles is de grootste stad in Californië, en de op een na grootste stad in de Verenigde Staten, met een inwoneraantal van 4.018.080 (2007). In de Los Angeles metropolitan area (Los Angeles, San Bernardino, Riverside, Ventura en Orange County) wonen meer dan 16 miljoen mensen met veel verschillende etnische en economische achtergronden. De stad is ontstaan aan de rivier genaamd Los Angeles River, en werd door de Spanjaarden benoemd als El Pueblo de Nuestra Señora La Reina de Los Angeles de Porciuncula. De stad is samen met nog andere plaatsen gelegen op de vlakte waar de vloed de vrije ruimte had, deze wordt nu geduid als Los Angeles Plains. De stadsnaam is veel vernoemd en geroemd, er zijn schepen naar de stad vernoemd als ook liedjes geschreven over de stad en er is zelfs speciale magazine die voor en over de stad gaat. De Spaanse benaming Los Ángeles komt in Latijns-Amerika ook voor als benaming voor andere steden, zie hiervoor Los Ángeles.  Los Angeles staat ook bekend om Disneyworld, Hollywood, Beverly Hills of trips naar de Grand Canyon. Maar het is ook een grote autostad. Er zijn immense parkeerterreinen, precies voor de voordeur voor elk museum, elke winkel en elk openbaar gebouw. Wilt u in de voetstap of handdruk van de echte sterren staan, dan kunt u naar Mann’s Chinese Theater.

Bezienswaardigheden

  • Hollywood Universal Studios
  • Mann’s Chinese Theater
  • Beverly Hills
  • Disneyworld
  • Trips vanuit L.A. naar de Grand Canyon of Las Vegas, de grootste gokhal ter wereld.

Verenigde-Staten-los-angeles-stad-zonsondergang-uitzicht        Verenigde-Staten-los-angeles-stad-gebouwen        Verenigde-Staten-los-angeles-hollywood-heuvel

Beste tijd
De beste tijd om naar Los Angeles te reizen is tussen mei en oktober.

Valuta
De valuta van Los Angeles is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
Cruiseschepen liggen aan de passagiersterminal San Pedro.

Verenigde-Staten-los-angeles-cruise-haven-map        Verenigde-Staten-los-angeles-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Een echte aanrader is Grand Central Market voor liefhebbers van exotisch eten.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan