Menu

Skiathos

Skiathos Skiathos is het hoofdeiland van de Sporaden. De Sporaden liggen aan de oostkant van het Griekse vasteland, ongeveer halverwege Thessaloniki en Athene. Hiertoe behoren ook Skopelos en Alonissos. Op Alonissos heeft de zeehondencrèche Pieterburgen een filiaal gesticht voor de daar voorkomende, heel bijzondere monniksrobben. Skiathos is een toeristische bestemming in opkomst. De naam van het eilandje betekent ‘beschaduwd’. Het is een klein eilandje met 44 kilometer kustlijn. Het is de geboorteplaats van Papadiamantis. Er wonen ca. 5.000 mensen. Jaarlijks komen er ca. 10.000 toeristen naar het eilandje, dat bekend staat wegens de 60 wondermooie stranden en het joelende nachtleven. Op de boulevard in Skiathos-stad vindt u vele terrasjes en tevens winkeltjes.

Bezienswaardigheden in Skiathos

  • Klooster Panagias Kounistras. Het klooster is hoog in de bergen gelegen. Rond 1560 zag monnik Semios een licht door de bomen schijnen. Hij werd er onweerstaanbaar heengetrokken. Hij vond een lichtgevende icoon van de maagd Maria in de bomen. Dat was voor Semios de boodschap dat hij hier een klooster moest stichten. Hij noemde het Kounistra, “zij die schommelt”. De icoon hangt nog in de kerk in Skiathos. Een felle bosbrand hield eens precies op bij dit klooster. Geen spatje verf was aangetast. De Skiathen zien het als een wonder. Er gebeuren nog steeds wonderen: laatst is er een kreupele binnengekropen en er lopend weer uitgekomen.
  • Klooster Evangelista. Iets voor het klooster ligt het graf van de laatste “echte “monnik Gerasimos Zoyrac uit 1996. Hij is 74 jaar geworden. Het klooster wordt onderhouden door jonge geestelijken.
  • Bij Koukounaries ligt het strand dat is uitgeroepen tot het mooiste strand van de hele Middellandse Zee. De baai is niet erg groot. De hotels liggen, laag gebouwd, verscholen in het bos.

Griekenland-Skiathos-bay-sporades   Griekenland-Skiathos-gebouwen   Griekenland-Skiathos-Grieks huis-bloemen

Beste tijd voor een cruise naar Skiathos

De beste tijd om naar Skiathos, Griekenland, te gaan is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Skiathos

Valuta
De valuta in Skiathos, Griekenland, is de Euro.

Haveninformatie
De cruiseschepen gaan voor anker en de passagiers worden met tenderbootjes aan wal gebracht.

Griekenland-Skiathos-cruise-haven-map   Griekenland-Skiathos-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
In de hoofdstraat Papadiamantis vindt u vele winkeltjes.

Het openbaar vervoer is goed. U kunt auto’s, waaronder terreinwagens, huren op het eilandje.

Het honeymoonbalcon van The Windmill. Het ligt hoog boven de stad en u kijkt uit op de haven. Houdt u er wel rekening mee dat het prijzig is.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan