Menu

Cruise naar Papeete

Papeete is de hoofdstad en de enige stad van zowel Tahïti als Frans Polynesië. Het stadje ligt aan de Noordwestkust van het Franse eilandje Tahiti en heeft een oppervlakte van 77,3 km. De haven ligt in een opening tussen het rif. De stad heeft een moderne aanblik, maar u kunt er ook kolonialistische architectuur bewonderen en genieten van de combinatie van tropische polynesische levensstijl en het moderne westen.

Een absolute aanrader is de haven waar u met uw cruiseschip aankomt varen. In het park aldaar komen rond zonsondergang elke avond busjes aanrijden die zich in restaurants omtoveren en waar u heerlijk kunt eten. Naast de cruisers eten hier ook de lokalen. U kunt hier Chinees eten, vis, vlees en patat maar ook Franse crêpes.

Papeete heeft een snelle bevolkingsgroei met o.a. door 35.000 Franse nieuwkomers.

Bezienswaardigheden in Papeete

  • Markt van Pirae
  • Begraafplaats van Uanie
  • Paofai tempel
  • Museum van de Zwarte Parel
  • Bougainvillepark
  • Huis van koningin Marau
  • Kathedraal van Belvedère

Tahīti-papeete-strand-zee-boot   Tahīti-papeete-waterval-natuur   Tahīti-papeete-haaien-zee

Beste tijd voor een cruise naar Papeete

De beste reistijd voor Tahiti in Frans-Polynesië is van april t/m november, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Tahiti is 27°C in januari en de laagste is 25°C in juli.

Algemene informatie over Papeete

Valuta
De valuta in Frans Polynesië is de CFP-Frank.

Haveninformatie van Papeete
Cruiseschepen naar Tahiti Island meren aan in Papeete – havenstad aan de noordwestkust van het eiland. De cruiseterminal van Papeete bevindt zich in de haven van Papeete in Port de Plaisance. De faciliteit heeft een ligplaats voor vier cruiseschepen tegelijk. In aanbouw is een nieuwe cruiseterminalfaciliteit, die de capaciteit van de haven zowel qua aantal schepen als GT-tonnage (scheepsgrootte) zal vergroten. Na voltooiing zullen op de nieuwe terminal grotere liners kunnen worden aangemeerd met een passagierscapaciteit tot 2400.

papeete-portmap   Tahīti-papeete-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Papeete. Papeete is een levendige stad. Sommige nachtclubs sluiten door de week om middernacht, in het weekend blijven ze open tot 2 of 3 uur ‘s ochtends.
Een leuke locatie om wat te drinken en mensen te bekijken is Le Retro, een Parijs-achtig café in het Vaima centrum. Le Tamure Hut, in het Royal Papeete hotel, is één van de meest populaire (dans-) locaties met oude en nieuwe Tahitiaanse muziek gespeeld door een live band. La Cave (in het Royal Papeete hotel) is een andere nachtclub met een Tahitiaanse sfeer.

Het geven van fooien is zeer ongebruikelijk in geheel Frans-Polynesië en wordt zelfs niet altijd op prijs gesteld.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan