Menu

Pitcairn

De Pitcairneilanden vormen een eilandengroep van vier eilanden (waarvan één bewoond) in de zuidelijke Stille Oceaan. Pitcairn is een Brits overzees gebied met een totale oppervlakte van 47 km2 en een bevolking van minder dan 100 (allemaal woonachtig op Pitcairn Island). De drie (onbewoonde) eilanden heten Henderson, Ducie, Sandy en Oeno. Adamstown heeft de hele bevolking van de eilanden en is daarmee de op een na kleinste hoofdstad ter wereld. De inwoners van Adamstown hebben tv, satelliet internet en telefoontoegang.

Bezienswaardigheden in Pitcairn

  • Prachtige stranden
  • Mooie natuur
  • Pitcairn islands museum
  • Christian’s Cave

 

Beste tijd voor een cruise naar Pitcairn

De beste reistijd voor Pitcairneilanden is het hele jaar door, waarin je een aangename temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Pitcairneilanden is 26°C in januari en de laagste is 21°C in september.

Algemene informatie over Pitcairn

Valuta
De valuta in de Pitcairn eilanden is de Nieuw-Zeelandse dollar.

Haveninformatie
Pitcairn UK is een van de 9 leden van SPCA (South Pacific Cruise Alliance) – samen met Guam USA, American Samoa USA, Cook Islands, Frans-Polynesië, Fiji, Tonga, Samoa, Wallis en Futuna. Cruiseschepen naar Pitcairn Island leggen aan (anker) in Adamstown – havenstad (en de enige nederzetting van het land) gelegen aan de noordoostkust.

 Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan