Menu

Ocho Rios

Jamaica is 231 km lang en 61 km breed, de totale oppervlakte is 11.434 km ². Het eiland is het derde in grootte van de Grote Antillengroep, na Cuba en Hispaniola.Het leven concentreert zich voornamelijk langs de noord- en zuidkust. Montego Bay ligt aan de noord kust. De hoogste top van het eiland wordt gevormd door de Blue Mountain Peak (2200 meter) en de meer dan 120 rivieren die vanuit de bergen naar de zee stromen, zorgen ervoor dat Jamaica rijk begroeid is.

Ocho Rios
Deze stad is na Montego Bay de belangrijkste toeristenplaats aan de noordkust van Jamaica. Van alles steden op het eiland is deze stad het minst Jamaicaans. De stad richt zich voornamelijk op de toeristen die in Ocho Rios genieten van de mooie stranden en vakantiedorpen.

Bezienswaardigheden:

  • Dunn’s River Falls. De 200 meter hoge waterval stort via stenen plateaus en meertjes in zee. U kunt de bekende waterval met behulp van ervaren gidsen, hand in hand met medeklauteraars, beklimmen. Draag hierbij wel zwemkleding, speciale waterschoentjes kunt u bij de ingang huren
  • Brimmer Hall is een beroemd landhuis met een bijbehorende plantage. U kunt het landhuis verkennen in een ‘jitney’, een open wagen die door een tractor wordt getrokken. Rondritten door de plantage worden diverse keren per dag, elke dag van de week organiseert. De Jamaicaanse gidsen zijn met hun gevoel voor humor en kleurrijk en poëtisch taalgebruik onderhoudende gidsen. U zult genieten van hun uitleg over de levenscyclus van een bananenplant, hoe u in een kokospalm klimt of hoe u een tros bananen op uw hoofd draagt.
  • Oracabessa. Het kleine haventje Oracabessa is beroemd geworden vanwege twee succesvolle schrijvers die in het gebied hebben gewoond. Ian Flemming is er getrouwd; Noël Coward was getuige. Eén van de bekendste verhalen van Ian Flemming, Dr. No, werd in Jamaica gefilmd, een gedeelte is opgenomen in Ocho Rios.
  • Prospect plantation. Deze plantage is gespecialiseerd in rundvee en limoenbomen, maar er worden ook allerlei andere tropische producten verbouwd, van bananen tot cassave. U kunt een rondrit per ‘Jitney’ maken ( net als bij Brimmer Hall) of per paard het terrein verkennen. Er zijn drie verschillende routes, die alle drie zeer de moeite waard zijn, met een ervaren gids.
  • Runaway Caves. Deze uit kalksteen bestaande grotten, voor het eerst door de Arawak-indianen gebruikt, werden later de schuilplaats voor piraten en smokkelaars en een toevluchtsoord voor slaven. In 1838 werden ze opnieuw ontdekt en tot nu toe zijn er gangen met een totale lengte van 10 km onderzocht.
  • Green Grotto. De Green Grotto, 36 meter onder de grond, is een gewelfde ruimte gevuld met mysterieus water. Uw gids neemt u mee voor een tocht in een metalen boot. In dit ondergrondse getijdenmeer met brak water leven kreeften, poon en paling, allemaal blind.

Jamaica-ocho-rios-zee-blauw       Jamaica-ocho-rios-jungle-waterval       Jamaica-ocho-rios-haven-strand-stad

Beste tijd
De beste reistijd voor Jamaica is de periode buiten het orkaanseizoen. In de wintermaanden van december tot en met maart kun je een droomvakantie doorbrengen op Jamaica. Een even optimale reistijd zijn de maanden april en juli. Tussen december en april komen massa’s toeristen naar het eiland.

Valuta
De valuta in Jamaica is de Jamaicaanse dollar.

Haveninformatie
De haven van Ocho Rios ligt net buiten het centrum van de stad en is op loopafstand van de stad. De haven heeft twee pieren voor cruiseschepen. De Turtle Bay Pier ligt naast de restaurants en winkels van de stad, en de James Bond Pier ligt verder naar het westen, op 15 minuten lopen.

ochos-rios-map       Jamaica-ocho-rios-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Jamaica. Het is mogelijk om te zwemmen met dolfijnen in een kreek in het tropisch regenwoud van Ocho Rios, Jamaica. Vlakbij de beroemde Dunn’s River Falls. Met Dolphin Cove is Ocho Rios nu een sensationele attractie rijker. Omgeven door tropisch regenwoud kan men in een natuurlijke kreek spelen en zwemmen met dolfijnen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan