Menu

Santiago de Cuba

Santiago de Cuba is de tweede stad van Cuba en staat bekend als het broeierige hoogtepunt van het land. Niet alleen vanwege de opzwepende muziek die hier constant in de straten klinkt, maar ook vanwege de temperatuur. Santiago de Cuba is gelegen in een dal en dat zorgt voor tropische temperaturen. Cuba is meer dan rum, sigaren en salsa. De Cubaanse Revolutie van 1959 heeft het land internationale bekendheid gegeven en tot op heden is het Caribische eiland nog altijd een socialistische staat. Na zes decennia Castro-dynastie is President Diaz-Canel sinds 2018 aan de macht, maar wat is er daadwerkelijk veranderd? Wat merken we nog van het idealisme, de schaarste en de heldhaftige machtsovername ruim een halve eeuw geleden? Om het echte gezicht van Cuba te zien, moet je in Santiago zijn. Deze weinig bezochte stad ademt nog de revolutionaire sfeer: authentiek, communistisch, maar ook geplaagd door armoede en hitte. Hier zie je mensen met hun bonnenboekjes voedselratio’s ophalen bij staatswinkels en ervaar je hoe rum de smeerolie is van de maatschappij.

Bezienswaardigheden in Santiago de Cuba

  • Bacardi Fabriek
  • Graf van Fidel Castro
  • Castilla del Morro San Pedro de la Roca (historisch fort)
  • Sierra de la Gran Piedra (natuurreservaat)
  • Plaza de la Revolucion
  • Catedral de Nuestra Señora de la Asunción

cuba-santiago de cuba-landschap-bergen-gekleurde huizen   cuba-santiago de cuba-gebouw  cuba-santiago de cuba-havana-oud

Beste tijd voor een cruise naar Santiago de Cuba

De beste reistijd voor Santiago de Cuba is november t/m april. November is de topmaand om door Cuba te trekken: droog, warm en geen overvloed aan toeristen. Met iets meer drukte, maar ook aangenaam vertoeven is het van december t/m april. Van mei t/m oktober is het heet, nat en loop je het risico weg te waaien. Wie liever geen orkanen ontmoet, vermijdt de maanden augustus en september.

Algemene informatie over Santiago de Cuba

Valuta
De valuta in Cuba is de Cubaanse Peso.

Haveninformatie
De haven ligt op loopafstand van het centrum.

cuba-santiago de cuba-cruise-haven-map   Santiago-de-cuba-port

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Santiago de Cuba. De belangrijkste attractie van Santiago de Cuba ligt net buiten de stad, in het uitgestrekte gebied. Daar vindt u namelijk La Gran Piedra. Cuba heeft meerdere mooie bergtoppen, maar er zijn er maar weinig die zo geschikt zijn om te beklimmen als deze. Eenmaal bovenop heeft u een fantastisch uitzicht, aan de ene kant richting de zee en aan de andere kant richting het binnenland van Cuba.

Via 4.452 trappen komt u uiteindelijk op de top. De klim is moeilijk, maar de moeite waard. Op 1.225 meter boven de zeespiegel biedt de grote rots een spectaculair uitzicht op de zuidoostkust, de Sierra Maestra en de stad Santiago.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan