Menu

Belize City

Belize City is de kleurrijke, levendige en ‘Caribische’ belangrijkste stad in Belize. De Swing Bridge die het noorden en het Zuiden van Belize City met elkaar verbindt, is een interessante bezienswaardigheid. De brug is in 1922 gebouwd en is de enige schommelbrug die nog met de hand wordt bediend.

Vanuit Belize City kunnen excursies gemaakt worden naar alle belangrijke plekken in het land, zoals de wildernis en Maya-ruïnes in de binnenlanden en de tropische eilanden voor de kust.

Bezienswaardigheden

  • Swing Bridge
  • Court House
  • Memorial Park
  • House of Culture
  • Saint John’s Cathedral
  • Belize Zoo

Belize-Belize-City-cruise-haven-blue hole       Belize-Belize-City-cruise-haven-maya-ruines       Belize-Belize-City-cruise-haven-stad

Beste tijd
De beste reistijd Belize zijn de maanden november tot en met april, waarin de maanden januari tot en met april het droogst zijn. Vergelijkbaar met omliggende landen. De prijzen liggen dan wel wat hoger omdat het hoogseizoen is, maar je vermijd in deze periode wel het regenseizoen.

Valuta
De valuta in Belize is de Belizaanse Dollar.

Haveninformatie
De cruisehaventerminal van Belize City bevindt zich in Belize’s Tourism Village. De cruiseschepen gaan voor anker in de baai van Belize, want voor de kust is het water ondiep.
Belize-Belize-City-cruise-haven-map

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Belize City. Let goed op in welke delen van Belize City u kan komen. Sommige delen zijn namelijk wel gevaarlijk vanwege ruzies tussen bendes. Daarnaast heeft Belize prachtige duikspots (Blue Hole) dus sla dit zeker niet over.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan