Menu

Marigot

In dit plaatsje heerst een ontspannen sfeer en vindt u vele restaurantjes met een keur aan specialiteiten. Of ligt u liever op een poederwit strand? Het Franse St Maarten of St Martin ligt in het noorden van het eiland. Een echt Caribisch landschap met prachtige kusten.

Marigot is met 10 000 inwoners de hoofdstad van St Martin en ligt aan de baai. Overal in het plaatsje vindt u de ontspannen sfeer, die zo typerend is voor dit Franse deel van het eiland. Een bijzondere, kleurrijke belevenis is de dagelijkse groente-, fruit-, en vismarkt die aan de kleine haven wordt gehouden. Hier bevinden zich tevens talrijke voortreffelijke restaurants.

De Rue de la République, de hoofdstraat van Marigot, is ongeveer 1,5 km lang en bijzonder druk. In de richting van het dorpje Grand Case ziet u aan de hoofdstraat vele restaurantjes, die behalve Franse ook een keur aan andere specialiteiten aanbieden zoals die uit de Creoolse, de Italiaanse, Indonesische en zelfs Vietnamese keuken. Marigot draagt niet voor niets de titel ‘The Restaurant Capital of the Caribbean’.

Boven het stadje liggen de ruïnes van een oud fort. Erg veel is er niet van over, maar van hier af hebt u een schitterend uitzicht over de Baie de Marigot met op de achtergrond de Low Lands.

U kunt behalve in de winkelstraten Rue de la République en Rue de la Liberté, ook winkelen in het zuiden van Marigot, waar een zeer luxe winkelcentrum is aangelegd rond een imposante jachthaven. De chique boetiekjes, restaurants en nachtclubs worden vooral bezocht door de rijken der aarde. Wanneer u ten noorden van het dorpje Cartier du Colombier links gaat, komt u bij het intieme Friars Beach, gaat u rechts dan komt u bij de Paradise Peak (Pic Pardis), de hoogste top van het eiland (424 m). U heeft hier een schitterend uitzicht over het hele eiland en Philipsburg en Marigot; bij mooi weer kunt u ook de naburige eilanden Anguilla en St-Barthélemy zien liggen.

Bezienswaardigheden

 • Mary Fancy, één van de best bewaarde landhuizen op St Maarten, temidden van een prachtige tropische vegetatie in Cul-de Sac. Cul-de-Sac Cul-de-Sac is een heuvelachtig en fraai wandelgebied waar u langs de kust het noordelijkste puntje van het eiland kunt bereiken.
 • Van hier kunt u ook naar het zuiden langs het Orient-zoutmeer en de Orient Bay. Deze baai heeft verschillende intieme strandjes, waaronder het officiële naaktstrand van het eiland. Voor de kust liggen een paar eilandjes die met een bootje te bereiken zijn. De weg volgend komt u via de Etang des Poissons en het gehucht Quartier d’Orléans weer in het Nederlandse gedeelte. Oyster Pond Ten westen van de Quartier d’Orléans, op de hellingen van Mount Flagstaff (392 meter) zijn pre-Columbiaanse voorwerpen gevonden.
 • Aan de kust ligt Oyster Pond, de plaats waar de verdeling van het eiland in een Frans en een Nederlands gedeelte tot stand kwam. Het is een prachtige plek om te zonnen op het witte zandstrand. Via Boven Prinsen belandt u weer in Philipsburg.
 • Grande Case Bay Het kleine vissersdorp Grande Case ligt aan de Grande Case Bay. Langs de baai bevinden zich een aantal sfeervolle restaurantjes.
 • Vlak bij Grande Case, in het midden van een zoutpan, ligt een kleine landingsbaan voor sportvliegtuigjes, Aérodrome de L’Espérance, het enige vliegveldje aan Franse zijde.

Nuttige tips 
Munteenheid 
De munteenheid op het Nederlandse gedeelte is de Antilliaanse gulden (NAG). Op het Franse gedeelte is de munteenheid de Euro. U kunt echter op het hele eiland ook terecht met de Amerikaanse dollar. In de meeste taxfree winkels staat de prijs genoteerd in dollars.

Openingstijden banken: maandag t/m donderdag: 08.30-15.30 uur, vrijdag: 08.30-16.30 uur.

Taal 
In het Nederlandse gedeelte wordt Nederlands gesproken, maar voornamelijk Engels, Spaans en Papiamento. In het Franse gedeelte wordt naast Frans ook Creools gesproken.

Telefoneren
Aan de Nederlandse zijde kunt u zowel met telefoonkaarten als met (Antilliaanse) munten bellen, aan de Franse zijde kunt u alleen met munten bellen.

Winkelen 
Front Street: vele elektronische artikelen, fotografische apparatuur, juwelen, parfums, horloges, kleding, cosmetica, schoenen en drank.
U vindt meer dan 100 boetiekjes in Mullet Bay en Maho winkelcentrums.
In Marigot vindt u mooie winkels in de Marina Port La Royale en de hoofdstraten Rue de la Liberté en Rue de la République. Hoe aantrekkelijk de prijs ook is, afdingen hoort erbij in het winkelparadijs van Sint Maarten.

Souvenirs
Handgesneden houten gebruiksvoorwerpen, een enorm assortiment in rood aardewerk, guaveberry likeur. Winkels zijn geopend van maandag t/m zaterdag: 09.00-12.30 uur & 13.30-18.00 uur. Op zon- en feestdagen openen de winkels in Philipsburg ook als er cruiseschepen aanleggen.

Vervoer 
Er worden regelmatige busdiensten onderhouden tussen Philipsburg door Cole Bay naar Marigot. De openbare bussen zijn goedkoop (ca $2,-).

De taxi’s hebben geen meter; de prijzen zijn vastgesteld. De officiële taxi’s hebben een sticker van de St. Maarten Taxi Association.

Het is mogelijk om een auto te huren. (Cannegie Car Rental, tel: 5995-22397). Wanneer u ook de ongeplaveide (berg) wegen wenst te verkennen, is een jeep aan te bevelen. Wij willen u aanraden om heel voorzichtig te rijden, aangezien de wegen niet allemaal in optimale conditie zijn en andere werkgebruikers soms uit het niets lijken op te duiken.

Ook is het mogelijk een fiets te huren (Tri-sports, tel: 5995-54384) of een scooter (Rodeal Rental, tel: 5995-25155).

Stranden 
In totaal heeft Sint Maarten ongeveer 36 verschillende stranden, die onderling nogal van karakter verschillen. Schitterende poederwitte zandstranden in

 • Dawn Beach (schitterend uitzicht en koraalriffen die tot op grote diepte zichtbaar zijn, ideaal om te snorkelen),
 • Great Bay Beach (het strand van Philipsburg, centrum en strand gaan in elkaar over),
 • Little Bay (één van de mooiste van het eiland met prachtig wit zand, palmen en een diepblauwe zee. Er staan enkele hotels, maar is voor iedereen vrij toegankelijk)
 • Long Bay Beach (heel mooi wit zandstrand, perfect om te snorkelen en te zwemmen, maar geen of nauwelijks faciliteiten).

Naaktstranden

 • Orient Beach (zeer populair strand met een leuk restaurantje en ideaal om te windsurfen, ook de mogelijkheid om paard te rijden)
 • Cupecoy Beach (een wat smaller strand, even ten zuiden van Baie Longue vlakbij de grens. Er zijn geen faciliteiten, wel een truck met koude drankjes en biertjes)
 • Baie Longue

Watersportmogelijkheden

 • Duiken ( Trade Winds Diving Center,tel: 5995-75176 of Sint Maarten Divers, tel: 5995-22446) in de diepblauwe zee is een fantastische ervaring
 • Parasailing
 • Zeilen
 • (Wind)surfen
 • Waterskiën
 • Snorkelen

Ligplaats schip
Uw cruiseschip zal voor anker gaan in de baai van Philipsburg alwaar u met tenderboten naar de kade wordt gebracht. Naast de pier op Wathey Square zit het toeristenbureau, waar u informatie en plattegrondjes van St. Maarten kunt krijgen.

Golf 
De golfliefhebbers kunnen naar hartelust gaan golven bij het Mullet Bay Resort & Casino (tel: 5995-52801).Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan