Menu

Charleston

 

Charleston, ook bekend als De Heilige Stad door de prominente aanwezigheid van kerken is een oude koloniale stad met een typisch zuidelijke sfeer. Het bezit een wijde keuze aan museums en historische attracties. Langs de waterkant in een gebied dat bekend staat als Rainbow Row zijn vele prachtige en historische pastel-gekleurde huizen. De stad is ook een belangrijke havenstad.

Bezienswaardigheden

  • Exchange en Customs House uit 1771 met kerker waarin verschillende ondertekenaars van de Verklaring van Onafhankelijkheid hebben gezeten.
  • Het brandvrije gebouw van de South Carolina Historische Vereniging, een nationaal monument, gebouwd in 1827 wordt beschouwd als het oudste gebouw van brandvrije constructie in de Verenigde Staten. Dit brandvrije pand werd gebouwd in een eenvoudige Griekse Dorische stijl en bestaat voornamelijk uit massief metselwerken luiken van ijzer. een ovale zaal bevat een cantilevered stenen trap verlicht door een koepel.
  • Voormalige plantages in de omgeving zoals Boone Hall en Magnolia Plantation.
  • The Charleston Tea Plantation is een echt werkende teafarm.
  • Globes Museum of Art, grootste kunstmuseum van Charlesto
  • Charleston Museum, het eerste museum van Amerika
  • The South Carolina Aquarium
  • Cypress Gardens

amerika-charleston-arthur ravenel jr. bridge-brug       amerika-charleston-island-gekleurde huizen       amerika-charleston-gebouw-palmbomen

Beste tijd
De beste reistijd voor Charleston in South Carolina is van april t/m oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en weinig tot middelmatige neerslag.

Valuta
De valuta in South Carolina, Amerika is de Amerikaanse Dollar (USD)

Haveninformatie
De cruisehaventerminal van Charleston bevindt zich aan de Union Pier, in de historische wijk van het stadscentrum. Charleston International Airport ligt op ongeveer 20 minuten rijden van de terminal. Het huidige gebouw van de cruiseterminal dateert uit 1973. De terminal wordt beheerd door South Carolina Ports Authority.

portmap-charleston   charleston-south-carolina-overzicht-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Charleston. Wanneer u Charleston bezoekt, ga dan zeker naar Boone Hall Plantation & Gardens. dit is een voormalig katoenplantage bekend van de film Gone with the wind. Magnolia Plantation is een voormalige rijstplantage met een indrukwekkend herenhuis en een prachtig aangelegde tuin.

 Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan