Menu

Kahului (Maui)

Kahului ligt in de staat Hawaii. Het inwonersaantal ligt op 26.337 (2010). Kahului is nauw verbonden met de suikerindustrie. Dit gaat terug naar de 19e eeuw. De suikerindustrie is ontstaan doordat Henry Baldwin en Samuel Alexander het eiland kochten en begonnen met een suikerplantage. Hierdoor ging het eiland zich ontwikkelen en in 1880 werd Kahului het hoofdkwartier van de spoorweg van Maui. Zo kon de suiker van de velden naar de raffinaderij gebracht worden.

Bezienswaardigheden in Kahului

  • Maui Nui Botanical Gardens. Tuinen met verschillende soorten bloemen en planten.
  • Alexander & Baldwin suger museum. Het museum over de suiker plantages van Baldwin en Alexander, de oprichters van de levendigheid van het eiland.
  • Maui swap meet. Is een lokale markt met groente, fruit, souvenirs enz.
  • Maui Historical Society. Een Hawaïaans museum in een historisch pand.
  • Kanaha beach park. Een heerlijk strand om te relaxen en verschillende watersporten te beoefenen.
  • Costco Wholesale. Een groothandel voor groenten, fruit enz.
  • Iao Vally. Een park met een steile berg met mooie wandelroutes.
  • Hana Highway. Een mooie route door het tropische regenwoud.

Verenigde-staten-hawaii-kahului-palboom-surfplank   Verenigde-staten-hawaii-kahului-bossen-bergen   Verenigde-staten-hawaii-kahului-strand-zee

Beste tijd voor een cruise naar Kahului

Het hele jaar door is het prima om naar Kahului, Hawaï, te reizen. De beste maanden zijn januari, februari en december.

Algemene informatie over Kahului

Valuta
De valuta in Kahului is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
Port Kahului is de belangrijkste zeehaven van Maui en bedient zowel passagiers- als vrachtschepen. Aan de waterkant van de stad staan ​​schepen en zeilboten. Zandstranden bevinden zich ten oosten van het centrum. De aanlegsteiger voor cruiseschepen ligt aan de oostkant van het eiland. De aanlegsteiger bevindt zich in een industriegebied.

hawai-kahului-haven-map.jpg   hawai-kahului-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Bezoek het hippiedorpje Paia. Blijft u cruiseschip langer liggen, dan is een overnachting in dit dorp zeker een aanrader.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan