Menu

St. Thomas

Bergachtig, dichtbegroeid en omringd door prachtige stranden met een aangenaam klimaat en een Noord Europees karakter. De Amerikaanse Maagdeneilanden behoren tot de mooiste van het Caribische gebied al beginnen deze eilanden langzamerhand hun maagdelijkheid te verliezen door de invloed van de oprukkende toeristen. De Amerikaanse Maagdeneilandengroep bestaat uit drie eilanden: St Croix, St. John’s en St. Thomas. St. Thomas (80 km ²) is een druk bezocht eiland en wordt aan de noordkust omgeven door de Atlantische Oceaan en aan de zuidkant door de Caribische Zee. St. Thomas heeft ongeveer 60.000 inwoners. Het overgrote deel van de bevolking stamt af van de Afrikaanse slaven, maar de laatste decennia hebben steeds meer Amerikanen zich hier gevestigd vanwege het aangename klimaat. Momenteel is het, vooral door de groeiende toeristenindustrie, dan ook een typisch Amerikaans eiland. Geschiedenis Na verschillende koloniale oorlogen tussen Engelsen en Fransen waren het uiteindelijk de Denen die hier eeuwenlang heersten. Aan het begin van deze eeuw werden de eilanden overgedragen aan de Verenigde Staten (de grote eilanden: St. Thomas, St. John’s & St. Croix) en Engeland (o.a . Tortola & Virgin Gorda). De rijke historie en het typische Noord Europese karakter, terug te vinden in koloniale gebouwen, forten en monumenten, oefenen grote aantrekkingskracht uit op de bezoeker. De Amerikaanse invloed op het dagelijkse leefpatroon en gewoontes is duidelijk merkbaar, maar de bewoners met Deense achtergrond hangen nog oude tradities aan. Charlotte Amalie De haven van Charlotte Amalie is al sinds de 17de eeuw een belangrijke ankerplaats en ook nu doen de meeste cruiseschepen deze stad aan op hun tocht door het Caribische gebied. De economie wordt nu dan ook bijna volledig beheerst door het toerisme. Jaarlijks bezoeken meer dan 1 miljoen mensen de Amerikaanse Maagdeneilanden. De honderden winkels die speciaal op de toerist gericht zijn, bieden vooral veel werk als er een cruiseschip in de haven ligt.

Bezienswaardigheden St. Thomas

 • Grand Hotel. Dit hotel dateert uit 1841 en is tegenwoordig een winkelcentrum en ligt vlakbij de haven.
 • Fort Christian. Dit fort werd in 1671 door de Denen gebouwd en heeft gediend als gevangenis, rechtszaal, kerk en regeringsgebouw.
 • Gouverment Hill. De ‘Street of 99 steps’ leidt u naar de top van deze heuvel waarvandaan u een mooi uitzicht heeft over de stad en de haven.
 • Frederick Lutherse kerk. Deze kerk bezit veel 18de eeuws kerkzilver dat nog bij de eredienst gebruikt wordt. Een bezoek aan deze kerk is zeer de moeite waard.
 • Nederlandse Gereformeerde Kerk. Dit was de eerste gereformeerde kerk die in het Caribische gebied gebouwd werd.
 • St. Thomas Synagoge. Na de synagoge op Curaçao, is dit de oudste in het Caribische gebied en is in Spaans-Moorse stijl gebouwd.
 • Market Square. Aan de westkant van Main Street ligt het marktplein waar ooit de Afrikaanse slaven aan de hoogste bieder werden verkocht. Vandaag de dag vindt u er een kleurrijke markt.
 • Paradise Point Tramway. Deze kabelbaan vertrekt tegenover de cruise terminal en Havensight Mall naast het AT & T telefoonkantoor. U komt in 7 min bij Paradise Point, één van de mooiste uitzichtpunten over St. Thomas. U kunt hier met een cocktail genieten van het uitzicht over de haven, Charlotte Amalie en de nabij gelegen eilanden.
 • Mountain Top Hotel. Van hieruit heeft u een schitterend uitzicht over de Britse- en Amerikaanse Maagdeneilanden.
 • Coral World, Observatorium en het marine Park. Dit is iets wat u niet mag missen. Dit complex geeft u de mogelijkheid om van het schitterende onderwaterleven te genieten. In het observatorium, een toren in zee met drie verdiepingen, bent u onderwater en kunt u zo de zee inkijken. U kunt hier honderden verschillende soorten vissen, koraalriffen en zeeplanten zien. Op de tweede verdieping kunt u o.a.haaien, roggen, barracuda?s en schildpadden zien. Vanaf de bovenste verdieping heeft u een schitterend uitzicht over St. John en de andere eilanden. U kunt een tocht met de semi-submarine maken. Vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen, want u kunt na het bezoek aan het park en duik in de prachtige zee nemen.
 • Coral World ligt op ongeveer 20 min afstand van Charlotte Amalie en is iedere dag van 09.00-17.30 geopend.

Virgin Islands-ST Thomas-view-uitzicht-landschap   Virgin Islands-ST Thomas-gebouw   Virgin Islands-ST Thomas-reptiel

Beste tijd voor een cruise naar St. Thomas

De beste tijd om naar St. Thomas te gaan is van januari t/m april.

Algemene informatie over St. Thomas

Valuta
De valuta in St. Thomas, Maagdeneilanden,  is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Saint Thomas Island dok (anker) in Charlotte Amalie – havenstad aan de zuidkust. Het schip zal aan de kade bij een groot taxfree centrum liggen. Voor ca. $3.50 p.p. kunt u in open safaribusjes naar het centrum van Charlotte Amalie gaan. Ook kunt u in de haven een auto huren. Denk eraan dat er links wordt gereden. Ook is het mogelijk een fiets te huren . Ieder uur gaat er een ferryboot naar Cruz Bay op het nabij gelegen eiland St. John.

amerikaanse-maagdeneilanden-st.thomas-haven-map.png   amerikaanse-maagdeneilanden-st.thomas-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Taxi’s staan klaar op de pier. Vele taxi’s hebben geen meter, dus het is verstandig om van tevoren een prijs af te spreken. Normaal gesproken hanteren de chauffeurs vaste prijzen, maar wanneer u met meerdere personen tegelijk gaat, daalt de prijs vaak. Onderhandel hierover met de chauffeur. Vanuit de haven is het mogelijk om met een watervliegtuig of helikopter een rondvlucht over het eiland te maken.

St. Thomas wordt beschouwd als een winkelparadijs. Bekende winkelstraten zijn Main Street en Black Street. De hoofdstad Charlotte Amalie is één van de belastingvrije winkelcentra in het Caribische gebied. De winkels zijn geopend van 09.00-17.00 uur, wanneer er een cruiseschip in de haven ligt, vaak langer.

Het Magens Bay strand wordt tot één van de mooiste stranden van de wereld gerekend. Het is er echter vaak erg druk. U kunt het strand met de taxi bereiken en u dient extra entree te betalen. Mooie hotelstranden zijn: Sapphire Beach, ca. 800 m van Red Hook en ca. 25 minuten van de hoofdstad Charlotte Amalie en Morning Star, niet ver van het schip. Wanneer u wilt snorkelen, kunt u het beste naar Coki Beach gaan.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan