Menu

St. John’s

Uw cruiseschip ligt in de haven (Heritage Quay) in het centrum van St. John’s waar talrijke winkeltjes, een casino en drinkgelegenheden te vinden zijn. St. John’s gelegen aan een diepe natuurlijke haven is de hoofdstad van Antiqua. Iedere baai heeft hier zijn eigen strandje. Een van de populairste eilanden van de Kleine Antillen is Antigua. Zijn aantrekkingskracht heeft het te danken aan de prachtige stranden. De eilandbewoners beweren dat het er 365 zijn; voor elke dag van het jaar één. Naast de stranden heeft het eiland ook een groot aantal historische bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in St John’s

 • Market Square Court House,
 • Politiebureau, , dat vroeger in gebruik was als wapenarsenaal. Dit is nog te zien aan het hek dat voor een deel bestaat uit bajonetten en hanen van geweren.
 • Museum van Antiqua en Burbuda,
 • St. John’s Cathedral
 • Redcliffe Quay
 • Government House
 • Marinebasis
 • Admiral’s House
 • Clarence House
 • Shirley Heights
 • Indian Town. Dit is één van Antigua’s beschermde natuurgebieden die ook van archeologisch belang zijn.

StJohn-   antigua-st johns-gekleurde huizen   antigua-st johns-kathedraal

Beste tijd voor een cruise naar St John’s

De beste reistijd voor Antigua en Barbuda is heel het jaar door waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag.

Algemene informatie over St John’s

Valuta
De valuta in St John’s, Antigua en Barbuda, is de East Caribbean Dollar (EC$). De Amerikaanse Dollar wordt echter ook vrijwel overal geaccepteerd.

Haveninformatie
Momenteel heeft Port Saint Johns Antigua een maximale capaciteit van 4 grote schepen tegelijk. De meeste cruiseschepen liggen afgemeerd aan de Heritage Quay-pier – de nieuwste en grootste van de twee kades. Wanneer de haven meer dan 4 schepen tegelijk heeft gepland, liggen sommige schepen aangemeerd bij Deep Water Harbor Terminal. Deze voorziening is gelegen op ca. 1,5 km van het stadscentrum. Soms gaan kleinere schepen voor anker in English Harbour (aan de zuidkust van het eiland).
st-johns-antigua-map     StJohn-port
Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip. Een minder leuk verhaal, maar wel interessant, is het bezoeken van Betty’s Hope. Dit is één van de suikerplantages van het eiland die redelijk goed bewaard is gebleven. Betty’s Hope werd opgericht kort nadat Antigua & Barbuda een Engelse kolonie werd. Veel slaven hebben op deze suikerplantage gewerkt en je kan tegenwoordig nog steeds een deel van dit donkere verleden zien.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan