Menu

Melbourne

Maak een rondje langs de belangrijkste plaatsen van de stad met de gratis City Circle Tram en hop on en hop off waar u maar wilt. Zo komt u bijvoorbeeld langs St. Pauls’ Kathedraal. Deze kathedraal is zeker de moeite waard voor een bezoek.

In 1835 arriveerden de Britten o.l.v. Johan Batman aan de oevers van de Yarra rivier. Er werd land ‘gekocht’ van de Kulin, een Aboriginal stam. De stad dankt zijn naam aan de toenmalige Britse premier, Lord Melbourne. In ruim 20 jaar groeide de stad van een tentenkamp tot een metropool. Gedurende de ‘ Gold Rush’ vanaf 1851 groeide de stad nog harder. De rijkdom die het goud opleverde werd gebruikt voor de bouw van de vele prachtige grootse gebouwen die nog altijd het stadsbeeld van Melbourne bepalen.

De stad is verder de industriële en financiële hoofdstad van Australië. Van 1901 tot 1927 was het de hoofdstad van geheel Australië tot dit werd veranderd in Canberra. Door de immigranten uit Azië, Europa en andere delen van de wereld heeft Melbourne een scala van culturen die de Engels tradities verrijken. Dit zorgt voor een rijke kosmopolitische sfeer in de stad.

Bezienswaardigheden in Melbourne

 • Central Business District. Het commerciële en financiële gedeelte van Melbourne met de mooiste gebouwen en straten van Australië.
 • Federation Square met musea, restaurants en leuke cafeetjes.
 • Collins Street is de mooiste straat. Vergeet Flinders Street en Spring Street niet.
 • National Gallery of Victoria. Dit museum is gevestigd op St. Kildo Road, op loop afstand van het centrum, en dateert van 1861.
 • Ian Potter Center. Doordat het bovenstaande museum te klein werd, heeft men in dit museum ook een groot aantal kunstvoorwerpen tentoongesteld.
 • Old Melbourne Gaol. De oude gevangenis van Melbourne waar, tussen 1845 en 1929, 135 gevangenen werden geëxecuteerd. Het gebouw is weinig veranderd en heeft aangrijpende dodenmaskers.
 • Royal Botanic Gardens/King Domain. De botanische tuin van Melbourne heeft een grote collectie planten en bomen. Men kan er fijn wandelen en er zijn diverse monumenten en beelden.
 • King Domain is een park waar zich nog een historisch pand bevindt, La Trobe Cottage. Dit was het geboortehuis van de 1e gouverneur en werd in 1839 afgebroken, verscheept naar Australië en hier weer opgebouwd.
 • Melbourne Aquarium.  Een indrukwekkend gebouw waar men zowel boven als onder de grond exotische vissen uit het Great Barrier Reef kan zien. Spectaculair is de tunnel waar men doorheen loopt en veelkleurige vissen, roggen en haaien ziet.
 • St. Kilda. De meest levendige wijk van Melbourne en ligt aan de kust van Port Philip Bay met een pier die in 1880 werd gebouwd. Dit is de badplaats van Melbourne.
 • In Fitzroy Street en Acland Street zijn vele winkeltjes, eettentjes en leuke koffie-tentjes.
 • Rialto Towers. Deze 253 meter hoge toren is de hoogste op het zuidelijke halfrond. Vanaf hier heeft men een fantastisch uitzicht over de gehele stad Melbourne. De ingang van deze toren bevindt zich op Collum Street in het centrum.
 • Queen Victoria Market. Deze overdekte grote markt dateert al uit 1877 en is 7 hectare groot. Er is van alles te koop wat betreft groenten, fruit, kruiden en zelfs souvenirs zoals knuffelkoala’s en beschilderde boemerangs.
 • Gratis City Circle Tram.  Deze authentieke gratis tram heet de Circle en maakt een rondje langs de belangrijkste plaatsen van de stad zoals Princess Theatre, Parlementgebouw, St. Pauls’s Kathedraal, Flinders Street Station en de State Bibliotheek. Men kan op verschillende plaatsen in- en uitstappen.

Australië-melbourne-station-weg   Australië-melbourne-rivier-gebouwen-nacht   Australië-melbourne-straat-grafitti

Beste tijd voor een cruise naar Melbourne

De beste periode om naar Melbourne te gaan is van januari t/m april en van oktober t/m december. 

Algemene informatie over Melbourne

Valuta
De valuta in Melbourne is de Australische dollar.

Haveninformatie
Melbourne is de belangrijkste vertrekhaven (thuishaven) voor cruises naar Tasmanië vanuit Australië, met regelmatig geplande cruiseferry service naar Devonport. Port Melbourne is een van de buitenwijken van de stad, gelegen op ongeveer 5 km ten zuidwesten van het zakendistrict van het centrum. Verder is er overal in Melbourne het lokale vervoer goed geregeld. Genoeg taxi’s op standplaatsen en bij de grote hotels. Vergeet u vooral de gratis Circle Tram niet. Bij o.a. Avis en Hertz kunt u een auto huren. Men dient hiervoor wel 21 jaar of ouder te zijn.

australie-melbourn-haven-map.png   Australië-melbourne-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Als u van winkelen houd kunt u in het centrum van Melbourne diverse winkelcentra, zoals o.a. Melbourne Central en South Gate, vinden. Southbank is een leuke promenade aan de Yarra rivier met mooie uitzichten, maar ook restaurants en veel winkels.

Bij het toeristen informatie kantoor kan men toeristische informatie krijgen. In het centrum zijn diverse banken en vele pinautomaten. Ook bij Southbank. Er zijn vooral in het centrum van Melbourne genoeg mogelijkheden om te internetten. Overal kan men met de gangbare creditcards betalen en geld wisselen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan