Menu

San Francisco

San Francisco liggend aan de westkust van de Verenigde Staten, is na Los Angeles, San Diego, en San José de vierde stad van Californië.
Kenmerkend aan San Francisco zijn haar heuvels. De stad is gebouwd op niet minder dan 43 heuvels.
De bekendste symbolen van de stad zijn de Golden Gate Bridge, Alcatraz, de Transamerica Pyramid en de cabeltrams. Ook de homowijk Castro geniet internationale bekendheid.

En bekend van het witte doek, maar eerlijk gezegd nog veel mooier dan alle films bij elkaar.
Het is gelegen op een rotsachtig schiereiland in een grillig, heuvelachtig landschap. Fietsen is hier bijna onmogelijk, autorijden soms ook, maar gelukkig rijdt op veel plaatsen een tram (cable car).

Bezienswaardigheden in San Francisco

  • De Nobhill
  • Telegraphhill
  • Golden Gate-brug
  • Alcatraz
  • De Victoriaanse wijk
  • Chinatown.
  • The Fisherman’s Warf
  • De California Academy of Sciences

Verenigde-Staten-San-Francisco-architectuur-huizen-straat   Verenigde-Staten-San-Francisco-golden-gate-bridge-brug   Verenigde-Staten-San-Francisco-skyline

Beste tijd voor een cruise naar San Francisco

In april en mei is het de beste tijd om naar San Francisco te gaan.

Algemene informatie over San Francisco

Valuta
De valuta in de Verenigde Staten is de Amerikaanse Dollar

Haveninformatie
Port of San Francisco (havenbedrijf) is een staatsbedrijf dat inkomsten genereert. Het beheert het brede scala aan commerciële en maritieme faciliteiten van de zeehaven, plus ongeveer 12 km lange waterkant. De haven ligt aan de westelijke rand van de Baai van San Francisco, vlakbij de Golden Gate Bridge. Het is gerangschikt als een van ‘s werelds 3 grootste natuurlijke havens.

san-francisco-cruise-cruiseschip-haven   san-francisco-cruise-cruiseschip-haven

Tip(s) van Captain Cruise
De Golden Gate Bridge is natuurlijk hét icoon van San Francisco, maar helaas is deze mooie brug vaak vrijwel onzichtbaar door de wolken en mist. Meestal hangen de wolken echter maar aan een kant van de brug, waardoor er altijd wel een uitzichtpunt is waar u wel een goed zicht heeft op deze iconische brug. Aan de kant van de stad heeft u het beste uitzicht bij Crissy Field of bij Marshall’s Beach, afhankelijk van waar de mist hangt.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan