Menu

Fort Lauderdale (Florida)

Fort Lauderdale is een soort Venetië van de Verenigde Staten. Het kent veel waterwegen en veel transport vindt per boot plaats.
U kunt er de watertaxi pakken die u van het winkelcentrum naar bar, restaurant, nachtclub en hotel brengt. Daarnaast is het ook een plaats met eindeloze stranden. Het wordt een steeds populairder vakantiegebied in Florida. Door zijn centrale ligging is Fort Lauderdale een goede uitvalsbasis voor het maken van excursies.

Bezienswaardigheden in Fort Lauderdale

  • Discovery Center. Hier is een museum over wetenschap voor kinderen gevestigd.
  • Flamingo Gardens. Dit is een park met o.a. flamingo’s, apen, papegaaien en alligators
  • Ocean World. Een park waar diverse shows met dolfijnen en zeeleeuwen te bewonderen zijn.
  • Sawgrass Mills Shoppingcenter. Dit is een heel groot winkelcentrum met diverse outlet-stores.

florida-fort lauderdale-gebouw-kerk-gekleurde huizen    

Beste tijd voor een cruise naar Fort Lauderdale

De beste reistijd voor Fort Lauderdale in Florida is van januari t/m december, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en er amper neerslag valt. De hoogste gemiddelde temperatuur in Fort Lauderdale is 31°C in augustus en de laagste is 23°C in januari.

Algemene informatie over Fort Lauderdale

Valuta
De valuta in Florida, Amerika is de Amerikaanse Dollar (USD).

Haveninformatie
In de haven Port Everglades liggen de cruiseschepen. Deze haven is groot en heeft veel pieren. Bij de entree staat een bord met de namen van de cruiseschepen die er die dag in de haven liggen en bij welk piernummer deze schepen liggen. Port Everglades is een van de belangrijkste vertrek- (ommekeer) havens van de VS voor Caribische retourroutes. Fort Lauderdale ligt op ongeveer 50 km van Miami.

fort-lauderdale-port-mapThumb   florida-fort lauderdale-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Fort Lauderdale. Naast het prachtige strand, de vele bars, veel live-muziek, restaurantjes en een gezellige boulevard, is de watertaxi een erg leuke bezienswaardigheid in Fort Lauderdale.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan